Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe landinrichtingscommissie voor Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 26-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
1006210800

Nieuwe landinrichtingscommissie voor Utrecht-West

Gedeputeerde staten van de provincie Utrecht stellen een nieuwe landinrichtingscommissie in ten behoeve van het Groengebied Utrecht-West. GS installeren op 26 november deze commissie. De landinrichtingscommissie heeft tot taak een integraal plan of deelplannen op te stellen voor recreatief groen in ten westen van de stad Utrecht tussen IJsselstein en het landgoed Haarzuilens op basis van het reeds vastgestelde raamplan.

Op voorstel van gedeputeerde Robbertsen zal de commissie een onafhankelijk voorzitter krijgen. Verder zullen vertegenwoordigd zijn: landbouworganisatie GLTO, de Stichtse Milieufederatie, Natuurmonumenten, hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, de gemeenten Utrecht, IJsselstein en Woerden, het recreatieschap Stichtse Groenlanden, het BRU, de Recron en de provincie.

De Dienst Landelijk Gebied (DLG) van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij zal het secretariaat voeren van de landinrichtingscommissie en verantwoordelijk zijn voor de projectorganisatie. De landinrichting heeft tot doel bos en natuurterreinen voor recreatie in te richten en zodoende bij te dragen aan verhoging van de kwalitatieve inrichting rond de nieuwe stad Leidse Rijn.

Het in te richten groen staat omschreven in het Raamplan Groengebied Utrecht-west, vastgesteld door GS in 2001, en vormt een onderdeel van het Structuurschema Groene Ruimte. Bij de opstelling van het Raamplan is uitgebreid overleg gevoerd met betrokkenen in de gebieden.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Adelei van der Velden, 030 - 258 3325 of per e-mail: adelei.van.der.velden@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie