Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Slotbijeenkomst Participatie Stationsgebied Utrecht

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Slotbijeenkomst Participatie programma Stationsgebied

Ongeveer duizend mensen namen deel aan het uitgebreide participatieprogramma voor de vernieuwingsplannen van het Utrechtse Stationsgebied. Morgenavond, 27 november, worden de resultaten hiervan bekendgemaakt en aangeboden aan de verantwoordelijke wethouder voor het Stationsgebied, Walther Lenting. De Utrechtse kiezer kan in mei 2002 via een raadplegend referendum een keuze maken uit twee plannen voor de nieuwe inrichting van het gebied.

Het participatieprogramma heeft een belangrijke en waardevolle bijdrage geleverd aan het proces om te komen tot twee referendabele plannen. De plannenmakers voerden tijdens circa 25 bijeenkomsten gesprekken met bewoners, deskundigen, eigenaren, belanghebbenden en belangstellenden. Daarnaast hebben circa zevenhonderd geïnteresseerden via de beeldenvormer op internet laten weten hoe zij denken over de toekomstige sfeer in het Stationsgebied van Utrecht. Met behulp van een digitale beeldenvormer hebben zij fotocollages samengesteld voor de twee planvarianten. De beeldenvormer is voornamelijk gebruikt door respondenten uit Utrecht (83%) en in meederheid door mannen (70%).

Utrecht, 26 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie