Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LBR Theaterlijst 2001/2002 nu ook digitaal

Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie

LBR-bericht

Rotterdam, 27 november 2001

De LBR Theaterlijst 2001/2002 nu ook digitaal

Ieder jaar bundelt het LBR (Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie) de meest aansprekende theaterproducties voor antiracisme- en multiculturele activiteiten en manifestaties in haar Theaterlijst. De LBR Theaterlijst 2001/2002, die deze maand verscheen, is nu ook geplaatst op de website van het LBR, zie www.lbr.nl/onderwijs/theater.html

In de LBR Theaterlijst zijn theaterproducties opgenomen waarin gewerkt wordt met thema's die nauw verbonden zijn aan de bestrijding van racisme en discriminatie. Een aantal van de vermelde producties is expliciet op deze thema's gericht en stelt onderwerpen aan de orde als vooroordelen, intolerant gedrag en het omgaan met cultuurverschillen. Andere voorstellingen hebben een indirecte relatie met de bestrijding van racisme en discriminatie. Daarin worden
bijvoorbeeld aspecten van culturen van in Nederland woonachtige migranten uitgebeeld en ten gehore gebracht.

In de theaterlijst zijn producties van
theatergezelschappen, performers, acteurs, verhalenvertellers, poppenspelers en muzikanten opgenomen. De voorstellingen kunnen worden ingezet voor educatieve doeleinden en zijn geschikt om te worden opgenomen in projecten op scholen, buurt- en clubhuizen en (jeugd- )bibliotheken.

Voorstellingen en optredens van theatermakers maken het mogelijk discriminatie, racisme en culturele diversiteit op een aansprekende manier aan de orde te stellen. De inhoud van de stukken en het directe contact met de spelers leveren vaak onverwachte invalshoeken en betrokkenheid bij de toeschouwers op. Opvallend is dat er vaak wordt gewerkt met humor, muziek en een actieve rol voor de toeschouwers.

De LBR-Theaterlijst kost fl. 7,- / 3,18 Euro (incl. BTW en porto) en is te bestellen per email, fax of telefoon.

Voor meer informatie en bestellingen kunt u contact opnemen met:

LBR, Marianne Plug
Schaatsbaan 51
3031 AR Rotterdam
tel. 010 - 201 02 01
fax 010 - 201 02 22
email: (info@lbr.nl)
website: www.lbr.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie