Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven 27-11-2001
2e Persbericht 27 november 2001

Zuidoost Brabant: Woensdag grootscheepse acties tegen (brom)fietsers zonder licht
Val op, fiets verlicht. Onder die noemer controleert politie Brabant Zuid-Oost op woensdag 28 november extra streng op de verlichting van (brom)fietsers. De kans om een boete te krijgen voor het rijden zonder licht of het niet hebben van de verplichte reflectie is dus extra groot. Een groot deel van het politiekorps zal meewerken aan de grootscheepse controles. Vooral s ochtends (7.00 8.30 uur) en s avonds (17.30 - 22.30 uur) zullen veel politiemensen op de been zijn. Met name op de route van en naar school maar ook op andere drukke doorgaande wegen treden ze streng op. Bij overtreding zal de politie niet meer eerst waarschuwen. Iemand die zonder licht rijdt en wordt aangehouden, krijgt direct een bekeuring van minimaal dertig gulden (fietser). Bij fietsers die géén voor- en géén achterlicht hebben: 50 gulden. Ook het ontbreken van de verplichte reflectie in de wielen, trappers en rode reflectoren gaat geld kosten. Groter risico Met de strengere controles probeert de politie (brom)fietsers te overtuigen van het belang van hun zichtbaarheid. Niet alleen door goede verlichting, maar ook door eerder genoemde reflectoren. In het donker is de kans op een ongeval tweemaal zo groot dan overdag. Bij een combinatie van duisternis en slecht weer bijvoorbeeld regen is het gevaar zelfs tien keer zo groot! Bovendien is aangetoond dat de ongevallen die in het donker gebeuren vaak ernstiger zijn. Het is dus zaak om het risico zo klein mogelijk te houden, en daarom is het belangrijk dat je je als (brom)fietser laat zien. Goede verlichting en reflectoren helpen daarbij.

Eindhoven/ Bergeijk: Neppistool
Dinsdagmiddag rond 14.15 uur is op de 317 Valkenswaard Eersel onder de gemeente Bergeijk een 21-jarige man uit Hapert aangehouden. Passanten zagen dat de man in Eindhoven op de Karel de Grotelaan in zijn auto met en pistool zat te zwaaien. De politie kon de auto in Bergeijk laten stoppen. Daar bleek dat het om een neppistool ging dat erg op een echt pistool leek. Tegen de bezitter is proces-verbaal opgemaakt en het pistool is in beslaggenomen.

Oirschot: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 8.45 en 11.00 uur heeft de politie op de Bestseweg in Oirschot een snelheidscontrole gehouden. Er werden 1043 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 182 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 85 km/u in plaats van de toegestane 50 km/u.

Helmond: Verkeersongeval
Een 32-jarige vrouw uit Asten is dinsdagmorgen rond 9.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde Vossenbeemd en Lage Dijk. Een 65-jarige bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen uit Helmond kwam via de Lage Dijk en verleende op de rotonde geen voorrang aan de van links komende bromfietsster. De vrouw is met een hersenschudding naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie