Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmiddag
17:13 dinsdag 27 november 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Kraanwagen vast

NIEUW AMSTERDAM. Een 36 ton zware kraanwagen kwam dinsdagmorgen vast te zitten in de berm van de Zijtak OZ in Nieuw Amsterdam. De 43 jr. bestuurder uit Schoonebeek zag te laat dat er voor hem een auto stil stond die linksaf wilde slaan. De kraanwagenmachinist week uit naar rechts en kwam daarbij met de rechterwielen in de berm. De andere auto werd niet geraakt. De kraanwagen reed een drietal verkeersborden omver en kwam 70 meter verder tegen een boom tot stilstand. De cabine raakte beschadigd en één van de assen brak doormidden. De bestuurder bleef ongedeerd. Twee grote kraanwagens kwamen er aan te pas om de vastzittende kraan uit de berm te takelen. Dit duurde ruim drie uur. De Zijtak werd afgesloten voor het verkeer dat werd omgeleid.


*
Geen voorrang

EMMEN. Een 40 jr. vrouw uit Emmen werd dinsdagmiddag voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht nadat ze in haar woonplaats, op de kruising van de Statenweg met de Dingspellaan, op haar fiets was aangereden door een auto. De 21 jr. uit Emmen afkomstige bestuurster van deze auto verleende geen voorrang.


*
Autodieven aangehouden

ASSEN. Na een achtervolging en een uitgebreide zoekactie, waarbij diverse burgers goede aanwijzingen gaven, kon de politie in Assen dinsdagmorgen twee verdachten aanhouden en een gestolen auto terugbezorgen bij de eigenaar. Een politiepatrouille zag de bewuste auto, die sinds 18 november als gestolen stond gesignaleerd, rijden op de Groningerstraat. In de auto zaten twee bekenden van de politie. De achtervolging werd ingesteld. Dit voerde naar de wijk Noorderpark. Hier vluchtten de beide mannen uit de auto waarna de achtervolging en de zoekactie te voet verder ging. Uiteindelijk werden beide verdachten, twee mannen van 28 en 37 jr. uit Assen, aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De auto was in de nacht van 17 op 18 november gestolen in De Wouden in Assen.


*
Gereedschap uit bedrijfsauto gestolen

ASSEN. Uit in een de Groenkampen geparkeerde bedrijfsauto is in de nacht van maandag op dinsdag gereedschap gestolen. Een ruit werd uit de rubbers gehaald. Uit de auto werd o.a. een boormachine, meetapparatuur en een gereedschapskoffer met inhoud gestolen.


*
Hennepkwekerijtjes

COEVORDEN. De politie ontmantelde dinsdagmorgen in twee schuurtjes achter een woonwagen aan de Esschenbruggerdijk in Coevorden een hennepkwekerij. De politie trof daar 425 hennepplanten aan met alle benodigde grondstoffen en apparatuur aan. De spullen werden in beslag genomen en afgevoerd. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De elektriciteitsmeter werd verwijderd. Tegen de 33 jr. bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

DALEN. Ook aan de Tjasker in Dalen vond de politie dinsdagmorgen in een schuurtje een hennepkwekerij. Hier stonden 65 planten met lampen, afzuiger en voedingsstoffen. Ook deze spullen werden in beslag genomen en afgevoerd. Tevens werd de elektriciteitsmeter verwijderd omdat de stroom illegaal werd afgenomen. Tegen de 24 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie