Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Metaal en elektro blij met behoud Union

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

27-11-2001

CNV Metaal en elektro blij met behoud Union

Het nieuws dat fietsenfabriek Union in Nieuw-Leusen een doorstart kan maken is door de vakbond CNV Metaal en elektro met vreugde omarmd. Het is vooral de sociale werkvoorziening Larcon die nu het vorige week failliet verklaarde bedrijf opnieuw in de benen helpt. Vanuit deze instelling zullen in de toekomstige Unionfabriek dan ook 70 mensen werk vinden. Voor 40 van de 130 ex-werknemers van Union ligt eveneens een baan in het verschiet bij de fietsenfabrikant. Voor de overige 90 wordt nog een oplossing gezocht.

Vakgroepbestuurder Theo Katerberg van CNV Metaal en elektro is zonder meer verheugd dat de Nieuw-Leusder fietsenfabriek op deze manier wellicht toch nog de honderdste verjaardag kan vieren. "Dit betekent simpelweg dat er werkgelegenheid voor deze regio behouden kan blijven. Dat is winst. Daarnaast blijft er toch een typisch Nederlandse traditie overeind: Union fietsen. Voor de ex-werknemers die nu buiten de boot vallen willen we onze uiterste best doen om ze via werk-naar-werkbegeleiding elders onder dak te brengen."

Houten, 27 november 2001

Nadere inlichtingen:

Theo Katerberg (vakgroepbestuurder):
0529 - 45 45 45
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030- 6 348 243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie