Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verburg (CDA) vind inburgeringsresultaten bedroevend

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Verburg: inburgeringsresultaten bedroevend

"Voor het eerst in de geschiedenis is een minister nu bijna 4 jaar verantwoordelijk voor het integratiebeleid. Het resultaat daarvan stemt niet vreugdevol. Volgend jaar wordt de WIN geëvalueerd. De inburgeringsresultaten zijn bedroevend.", aldus Tweede Kamerlid Gerda Verburg tijdens het Algemeen Overleg over het Integratiebeleid inzake etnische minderheden, op dinsdag 27 november 2001.

Verburg: "De minister ziet blijkbaar de bui aankomen. Want in een nog geheime notitie die onlangs uitlekte, wordt gepleit voor strengere maatregelen, o.a. met betrekking tot gezinshereniging. De minister is eindelijk tot het inzicht gekomen dat het roer drastisch om moet. Daarmee lijkt hij zijn politieke doodvonnis te hebben getekend. Immers, VVD en PvdA hebben afgelopen zondag de rol van beul reeds op zich genomen toen zij stelden dat een aparte minister voor integratiebeleid niet langer nodig is. Dat zegt iets over de bereikte resultaten van deze minister, die 4 jaar geleden is gekomen omdat er nog een post moest worden gecreëerd voor D66. De CDA-fractie heeft al eerder aangegeven dat dit een minister voor spek en bonen was. VVD en PvdA blijken dat nu dus met ons eens te zijn. Maar laten de wapenfeiten voor zichzelf spreken. Wat heeft de minister voor integratiebeleid in de bijna 4 jaar bereikt?

Lees hiervoor de bijdrage van Gerda Verburg aan het Algemeen Overleg over het integratiebeleid. U kunt deze downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie