Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agenda gemeente Leeuwarden

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Op de Agenda ¦ Commissie Stadsontwikkeling (27/11) ¦ Extra commissie- en raadsvergadering (28 en 29/11) ¦ Commissie voor Bestuur en Middelen (28/11) ¦ Vergadering gemeenteraad (29/11) ¦ Commissie voor Welzijn (29/11) ¦ Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002 ¦ Stukken voor de vergaderingen

Op de Agenda

Op deze pagina worden de aankondigingen van informatiebijeenkomsten en vergaderingen geplaatst. De agenda's van commissie- en gemeenteraadsvergaderingen vindt u ook onder de rubriek 'Raadsinformatie'. Daar zijn zowel de agenda's als ook de bijbehorende stukken van vergaderingen raadplegen.

Commissie Stadsontwikkeling (27/11)

Openbare vergadering op 27 november 2001 om 19.30 uur in het Bedrijfsrestaurant Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden.

Let op: Tot 19.30 uur is de ingang aan de kant van het Oldehoofsterkerkhof, na 19.30 kunt u aan de kant van de Nieuwestad het Bedrijfsrestaurant binnenkomen.

1. Opening en mededelingen.

2. Beeldkwaliteitsplan Tusken Moark & Ie. Verzoek van Wind Groep om vrijstelling ex artikel 19 WRO ten behoeve van de realisatie van de eerste fase van het bestemmingsplan Tusken Moark en Ie. 2 Adviezen.
3. Budget onderzoek Stadsgewestelijk openbaar vervoer. Informatief.
4. 2e Verlenging proef gratis pendelbus FEC-binnenstad. 1e Kanaalsbrug-verlengen periode openstellen. Spreektijd 5 + 2 minuten.

5. Complementeren turborotonde Newtonweg/Algraweg, bouwen brug, aanleg weg + kredietaanvraag.

6. Textielnotitie.

7. Hamerstuk Invoeren 'kraskaart' ten behoeve van gasten/bezoekers aan bewoners in een parkeerschijfzone.
8. Hamerstuk Weg achter het schiphuis.
9. Hamerstuk Voorbereidingsbesluit ex artikel 21 WRO, en vrijstellingsprocedure ex art 19, lid 1 WRO voor de bouw van een bedrijfswoning en een bedrijfsloods aan de Kampweg (omgeving Troelstraweg) te Leeuwarden.

10. Hamerstuk Voorbereidingsbesluit ex artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van het Ontwikkelingsplan Leeuwarden-Zuid.

11. Rondvraag.

12. Sluiting.

De stukken voor de openbare vergaderingen liggen ter inzage bij de centrale balie in de hal van het Stadskantoor aan het Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden en bij de Openbare Bibliotheek aan de Wirdumerdijk 34 in Leeuwarden.

De stukken voor de vergaderingen vindt u ook op de internetsite van de gemeente: www.leeuwarden.nl. Wilt u inspreken bij een bepaald punt, dan zou het heel prettig zijn als u dit van te voren doorgeeft aan de secretaris van de commissie, tel. 233 80 81.
Extra commissie- en raadsvergadering (28 en 29/11)

Bij aanvang van de raadsvergadering van woensdagavond (21 november) heeft de NLP-fractie een initiatiefvoorstel gedaan om te discussieren over de ontstane bestuurscrisis. Dit voorstel kreeg onvoldoende steun zodat de reguliere agenda door de raad is afgewerkt. Wel is afgesproken dat de belastingkwestie zal worden besproken in een extra raadscommissie Bestuur en Middelen die op 28 november vanaf 15.00 uur plaatsvindt in het bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor. Een dag later - op donderdag 29 november - wordt een extra raadsvergadering gehouden om 19.30 uur in het Provinciehuis. Dan zal blijken of de raad het college blijft steunen. Beide vergaderingen zijn openbaar.

Commissie voor Bestuur en Middelen (28/11)

Openbare vergadering op woensdag 28 november 2001 om 15.00 uur in het Bedrijfsrestaurant van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden.

Op de agenda staat:

1. Opening en mededelingen.

2. Mededelingenlijst.

3. Stand van zaken belastingen.

4. Financiële gevolgen bezwaar- en beroepsprocedures uit het vorige WOZ-tijdvak.

5. Afschaffen van de RZB.

6. Vaststellen belastingverordeningen 2002.
7. Verzamelvoorstel voor aanpassing diverse verordeningen aan de invoering van de euro.

8. Aanpassingen verordeningen ten gevolge van de invoering van de Algemene Wet Bestuursrecht en de invoering van de euro.
9. B&W nota bij advies provinciaal archiefinspecteur.
10. Mededelingenlijst (21 november).
11. Vaststellen verslagen.

12. Het verlenen van het recht van opstal aan Jeu des Boules Vereniging Le Biberon ten behoeve van de bouw van een clubhuis op het perceel Hobbemastraat 71, inclusief de verkoop van de huidige kantine.

13. Aanschaf dienstauto.

14. Randweg Leeuwarden (Haak).

15. Verzoeken om vergoeding van schade ex artikel 21 WRO van de bewoners van 13 woningen aan de Ruyterweg in verband met de bouw van de winkel-woonbebouwing aan het Cambuurplein te Leeuwarden.
16. Uitvoeren risicoanalyse legionella.
17. Nieuwe Life sciences business in Leeuwarden.
18. Gemeentegarantie restauratie/verbouw Infirmerie.
Een nagenoeg volledige set stukken voor deze vergadering vindt U op de internetsite van de gemeente www.leeuwarden.nl. Tevens liggen volledige sets ter inzage bij de centrale balie in de stadshal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 in Leeuwarden en bij de Openbare Bibliotheek aan de Wirdumerdijk 34 in Leeuwarden.

Vergadering gemeenteraad (29/11)

Openbare vergadering op 29 november 2001 om 19.30 uur in de Statenzaal van het Provinciehuis, Tweebaksmarkt 32 te Leeuwarden.

De publieke tribune is geopend vanaf 19.00 uur.

Op de agenda staat:

1. Opening.

2. Debat belastingzaken c.a.

3. Sluiting.

De raadsvoorstellen die bij de agendapunten horen, liggen voor een ieder ter inzage bij de centrale balie in de stadshal van het Stadskantoor, Oldehoofsterkerkhof 2 (openingstijden 09.00-16.00 uur) en in de Openbare Bibliotheek, Wirdumerdijk 34 (Beursgebouw).

Ook kunt u de stukken vinden op de internetsite van de gemeente www.leeuwarden.nl.

Rechtstreekse radio-uitzending raadsvergadering

Allen die aangesloten zijn op het Leeuwarder kabelnet van UPC kunnen via FM-kanaal 97.0 MHz de raadsvergadering beluisteren. Lokale omroep Mercurius verzorgt deze integrale uitzending. Via het etherkanaal 106.1 is de vergadering ook op uw draagbare radio en autoradio te ontvangen.

Commissie voor Welzijn (29/11)

Openbare vergadering van de op donderdag 29 november 2001, om 19.30 uur in kamer 32 van het Bestuurscentrum Leeuwarden, Groeneweg 1 in Leeuwarden.

Op de agenda staat:

1. Opening.

2. Themabijeenkomst rond politieke kaders maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, verslavingszorg en verslavingsbeleid.
3. Bespreken Bestuursopdracht Lokaal Zorgbeleid. Voorbereiding bestuurlijk overleg Regiovisie Ambulante Verslavingszorg (op verzoek van de VVD).

4. Bespreken Wijziging van de begroting 2001 dienst Welzijn naar aanleiding van extra ontvangsten maatschappelijke opvang, verslavingsbeleid en vrouwenopvang (op verzoek van de VVD).
5. Rondvraag.

6. Sluiting.

Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002

Klik op onderstaand bestand voor de vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies in 2002.

Vergaderingen gemeenteraad en raadsadviescommissies 2002

Stukken voor de vergaderingen

De stukken voor de aangegeven vergaderingen van gemeenteraad en commissies liggen ter inzage bij de centrale balie in de stadshal van het Stadskantoor, en bij de Openbare Bibliotheek aan de Wirdumerdijk 34 te Leeuwarden.

Overigens kunt u de vergaderstukken ook raadplegen via de rubriek Raadsinformatie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...