Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Www.gezondheidskiosk.nl met betrouwbare informatie

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Electronic Highway Platform Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Electronic Highway Platform Nederland

Telemedicine

Onderwijs

Overheid

EPN Nieuws
Nieuwsberichten
EPN nieuwsbrief

EPN Dossiers

Columns

Over EPN

Agenda

Vacatures

Links

www.gezondheidskiosk.nl

www.gezondheidskiosk.nl: betrouwbare informatie over gezondheid en zorg

ZWOLLE, 27 november Betrouwbare informatie via het internet aan de consument leveren. Met dit doel voor ogen hebben acht organisaties uit de reguliere gezondheidszorg en het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, de handen ineen geslagen en hebben het internetportaal www.gezondheidskiosk.nl opgezet. Het portaal ontsluit en rubriceert de informatie van de sites van de deelnemende organisaties.

Vandaag zetten we een stevige stap om op een herkenbare plek op het internet betrouwbare antwoorden op alle mogelijke vragen over de gezondheidszorg te bieden. We gaan in de komende tijd hard verder werken om de informatie te verbreden en te verdiepen, om later in het jaar 2002 met een publieksstart te beginnen. zegt voorzitter Ronald Florisson. Naar verwachting zullen in het komende jaar nog veel organisaties zich aansluiten en hun informatie op het web laten ontsluiten. De deelnemende partijen gaan samenwerken om de informatie beter op elkaar af te stemmen en de kwaliteit te verbeteren. Daarbij zal vooral aandacht worden besteed aan volledigheid en overlappingen.

Over de Gezondheidskiosk Op het congres Digitaal Gezond in Zwolle is de Gezondheidskiosk officieel van start gegaan. Veel internetgebruikers zoeken informatie over gezondheid en zorg op de grote hoeveelheid gezondheidssites op het internet. Om de internetgebruiker te assisteren bij het zoeken naar actuele en betrouwbare informatie over gezondheid en zorg is dit internetportaal opgericht. Op het portaal zelf wordt aangegeven waarop gelet moet worden bij het vinden van betrouwbare en onafhankelijke informatie op het internet. De leden hebben een gedragscode ondertekend, waarin de criteria staan waaraan de informatie op hun site gaat voldoen. De tekst van deze gedragscode is op het portaal te vinden. Het initiatief vloeit voort uit het advies Patiënt en Internet van de Raad voor de Volksgezondheid. De deelnemers aan het portaal vertegenwoordigen een breed spectrum in de gezondheidszorg: de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunde, het Nederlands Huisartsen Genootschap, het Kwaliteitsinstituut voor de Gezondheidszorg CBO, de Consumentenbond, de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en het Ministerie
van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie