Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bromfietster gewond bij aanrijding in Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van dinsdagmorgen
10:56 dinsdag 27 november 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bromfietster gewond

HOOGEVEEN. Een 16 jr. meisje uit Hollandscheveld raakte maandagmiddag lichtgewond doordat ze op de Mr. Cramerweg in Hoogeveen werd aangereden door een auto. Het meisje reed over de rijbaan richting Hollandscheveld. Een 32 jr. automobilist uit Hoogeveen reed vanaf een carpoolplaats de rijbaan op en zag de bromfietster niet naderen. Het meisje werd in de flank aangereden en kwam te vallen. Ze werd ter plaats door ambulancepersoneel behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis. Haar bromfiets werd totaal vernield.


*
Alcohol in het verkeer

RODEN. Op de Hullenweg in Roden hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 33 jr. automobilist uit Zevenhuizen aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,15 promille.

VRIES. In de nacht van maandag op dinsdag vorderde de politie het rijbewijs in van een 28 jr. automobilist uit Amsterdam. Hij werd op de Brinkstraat gecontroleerd. Omdat hij gedronken had werd hij aangehouden en werd er een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek een alcoholgehalte van bijna 1,6 promille. Bij een alcoholgehalte van meer dan 1,5 promille wordt altijd het rijbewijs ingevorderd.


*
Bromfiets gestolen

ASSEN. Maandagavond is bij sporthal Peelo aan de Scharmbarg in Assen een knalgele Puch scooter gestolen. De 19 jr. eigenaresse uit Assen had de scooter afgesloten met het stuurslot.


*
Auto gestolen

EMMER COMPASCUUM. Maandagavond is vanaf het terrein achter een bedrijf aan de J. Abelnstraat in Emmer Compascuum een grijze Ford stationwagen gestolen. De 66 jr. eigenaar had de auto even onafgesloten achter zijn bedrijf geparkeerd met de sleutels nog in het contactslot. Ongeveer een uur later was de auto verdwenen.


*
Auto opengebroken

COEVORDEN. Op de carpoolplaats aan de Krimweg in Coevorden is maandag een auto opengebroken. Na het vernielen van een ruit werden de radardetector en de radio uit de auto gestolen.


*
Inbraak winkel

NIEUW AMSTERDAM. Uit een winkel aan de Vaart ZZ in Nieuw Amsterdam zijn in de nacht van maandag op dinsdag enkele dozen met rijlaarzen, rijbroeken en paardendekens gestolen. Om binnen te kunnen komen werd een ruit vernield. De precieze hoeveelheid gestolen spullen is nog niet bekend en ook nog niet de waarde ervan.


*
Verdachte aangehouden na inbraak

EMMEN. Op aanwijzing van een getuige hield de politie maandagavond op het sportpark Meerdijk in Emmen een 33 jr. man uit die plaats aan. De getuige had de man weg zien rennen bij een clubgebouw op dit sportpark waar bleek te zijn ingebroken. Een ruit was vernield. De man is voor nader onderzoek ingesloten.


*
Benzinestation overvallen

HOOGEVEEN. Een nog onbekende gemaskerde man heeft maandagavond tegen 20.00 uur het benzinestation aan de Zenithlaan in Hoogeveen overvallen. De met een mes gewapende man liep de kiosk bij het station binnen. Hij bedreigde de medewerkster die daar op dat moment alleen aanwezig was en dwong haar de kassalade te openen. De man deed een greep in de kassa en verdween te voet. Hij liep langs het kanaal de wijk Krakeel verder in. De buit bedraagt enkele honderden guldens. De overvaller sprak ABN. Hij is ongeveer 1.75 tot 1.80 lang en droeg een bivakmuts, een groene jas met gestikte ruit en een groene of beige broek.


*
Weg gestremd

NIEUW AMSTERDAM. De zijtak OZ in Nieuw Amsterdam is vanmorgen zeker anderhalf uur afgesloten voor alle verkeer. Een zware vrachtauto (gegevens bestuurder nog niet bekend) raakte daar in de berm. De auto kan slechts met zwaar materiaal weer op de weg worden gezet. De verwachting is dat dit bergen ongeveer tot de middag zal duren.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie