Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gasten Uitzendburo De Werkstudent kijken bij grenspassage

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

UITZENDBURO DE WERKSTUDENT

Internationale gasten nemen kijkje bij grenspassage

Internationale gasten van Uitzendburo De Werkstudent nemen kijkje bij automatische grenspassage

Amsterdam, 21 november 2001 - Op dinsdag 27 november ontvangt het Nederlandse Uitzendburo De Werkstudent ambassadeurs en diplomaten uit Bulgarije, Hongarije, Kroatië, Letland, Litouwen, Polen, Slowakije, Tsjechië en de Verenigde Staten van Amerika.
Deze delegatie brengt een bezoek aan het Privium Service Point, dat bemand wordt door studenten van het uitzendbureau. In het Privium Service Point verzorgen deze medewerkers de inschrijving van passagiers en de fotografie van de iris. Ook krijgen de diplomaten een demonstratie van de automatische grenspassage door middel van irisherkenning. Daarna volgt voor hen een rondleiding door de terminals van Amsterdam Airport Schiphol.

Uitzendburo De Werkstudent werkt samen met diverse hogescholen en universiteiten om studenten tijdens hun studieperiode werkervaring op te laten doen. Uitzendburo De Werkstudent heeft in totaal 5 vestigingen in Nederland, waarvan twee op Luchthaven Schiphol. Vanuit deze vestigingen worden studenten ingezet op diverse locaties in de terminal en bij diverse bedrijven op het luchthaventerrein.

Met deze rondleiding wil De Werkstudent de mogelijkheid van uitwisselingsprogramma's voor stage en/of werkervaring onder de aandacht brengen van de diplomatieke vertegenwoordigers van deze landen. Het arbeidsmarktgebied zal immers in de komende tien jaar worden vergroot door de toetreding tot de Europese Unie door verscheidene Oost-Europese landen. Ook willen steeds meer studenten internationale (werk)ervaring opdoen tijdens hun opleiding. De internationale sfeer, de multiculturele omgeving en de diversiteit aan functies bij Amsterdam Airport Schiphol geven een goed voorbeeld van de brede inzetbaarheid van hoger geschoolde studenten.


---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie