Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie promoties 'Zero Inertia' aan TU Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

20 november 2001 Drie promoties 'Zero Inertia' aan TU Eindhoven Zuinige auto dankzij revolutionaire transmissie Een testvoertuig gebouwd door drie TU/e-onderzoekers rijdt dankzij een revolutionaire transmissie 23% zuiniger dan een vergelijkbare auto. Rijdend op de snelweg met een constante snelheid van 70 km/u rijdt het testvoertuig 18% zuiniger en de besparing loopt langzaam op tot maximaal 23% bij 120 km/u. Voor een gestandaardiseerde NEDC*-cyclus komt de besparing uit op 10%. Een prototype van de transmissie is ingebouwd in een standaard Volkswagen Bora met een 1,6 liter motor. De besparingen zijn gemeten aan het testvoertuig en zijn gerelateerd aan ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie