Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verlichtingsplan voor binnenstad Den Haag

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-27: Verlichtingsplan voor binnenstad

Op voorstel van de wethouders Stolte en Bruins heeft het college van Burgemeester en Wethouders ingestemd met het verlichtingsplan voor de binnenstad. Volgens dit plan wordt de verlichting van de binnenstad de komende jaren structureel verbeterd. Het plan geeft hiervoor de kaders aan. Daarbij gaat het zowel om de openbare verlichting als om sfeerverlichting. De intensiteit en de kleur van de openbare verlichting wordt waar nodig aangepast, zodat bezoekers van de binnenstad zich s avonds op straat prettiger en veiliger voelen. Ook geeft het plan richtlijnen voor het gebruik van sfeerverlichting.

Sfeerverlichting
Onder sfeerverlichting wordt verstaan het aanlichten van gebouwen, etalageverlichting en feestverlichting. Deze sfeerverlichting moet vooral de mooie historische bebouwing van de binnenstad beter tot zijn recht laten komen. Volgens het verlichtingsplan is het de bedoeling om deze bebouwing op een terughoudende en gelijkmatige manier te verlichten.

Aanlichten gebouwen
Het aanlichten van gebouwen is in principe een zaak van eigenaren en gebruikers van panden. Ondernemers van de binnenstad hebben vooralsnog positief gereageerd op het verlichtingsplan. Zij hebben inmiddels het initiatief genomen om een stichting op te richten, die het aanlichten van hun panden ter hand gaat nemen, hierbij rekening houdend met de bedoelingen van het verlichtingsplan.

Het verlichtingsplan voor de binnenstad wordt op 13 december a.s. in een gezamenlijke vergadering van de raadscommissies Leefbaarheid, Milieu en Scheveningen en Verkeer, Binnenstad en Beschermde Stadsgezichten besproken. Vervolgens gaat het plan de inspraak in.

27 november 2001

last update: 28 november 2001 ;pag.: 9583; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie