Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwleusen krijgt modern kindercentrum

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Dalfsen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Dalfsen

27-11-2001

Nieuwleusen krijgt modern kindercentrum

Peuterspeelzaal, kinder- en buitenschoolse opvang onder één dak NIEUWLEUSEN KRIJGT MODERN KINDERCENTRUM

DALFSEN - Als de gemeenteraad van Dalfsen akkoord gaat, kan Nieuwleusen vanaf eind 2002 beschikken over een modern onderkomen voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. Het gebouw biedt onderdak aan peuterspeelzaal 't Uilenestje, kinderopvang 't Hummelhof en buitenschoolse 't Ukkie. Het kindercentrum komt aan de Kon. Julianalaan, in het middengebied van Nieuwleusen. Met de bouw is een investeringsbedrag van fl. 2.058.000,- ( 933.880) gemoeid. Op maandag 17 december zal de gemeenteraad van Dalfsen het definitieve besluit nemen over dit voorstel.

De huidige huisvesting van peuterspeelzaal 't Uilenestje en kinderopvang 't Hummelhof voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. 't Uilenestje maakt gebruik van het voormalige schoolgebouw aan het Oosterveen. Dit gebouw heeft te kampen met achterstallig onderhoud. 't Hummelhof maakt momenteel gebruik van twee woningen aan het Constatijnplein in Nieuwleusen. Ook deze huisvesting is niet ideaal. De ruimte is te krap en voldoet ook niet meer aan de eisen van de kinderopvang.

De buitenschoolse opvang is een nieuwe voorziening in Nieuwleusen. De organisatie hiervan ligt bij BV 't Ukkie.

Elkaar versterken
Het toekomstige kindercentrum zal een belangrijke dagelijkse rol gaan vervullen voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar, voor hun ouders en verzorgers. Het krijgt daarmee een centrale gemeenschapsfunctie in het dorp Nieuwleusen. Opzet van de gezamenlijke huisvesting is dat het peuterspeelzaalwerk, de kinderopvang en de buitenschoolse opvang elkaar gaan versterken in kwaliteit, aantrekkelijkheid en aanbod naar de ouders. In overleg met de toekomstige gebruikers is een programma van eisen opgesteld. In het nieuwe kindercentrum heeft de peuterspeelzaal ruimte voor 2 groepen peuters. De kinderopvang krijgt ruimte voor 37 kindplaatsen en de buitenschoolse opvang heeft de mogelijkheid om dagelijks 20 kinderen op te vangen.

Projectmatige aanpak.
Vanuit de gemeente is gekozen voor een projectmatige aanpak. Daarbij is gekozen voor de oplossing die aangereikt is door bouwbedrijf Beverwijk en Zonen in combinatie met architect Bert Bulthuis van architectuurstudio SITEC BNA. De gemeente, en de toekomstige gebruikers hebben in een korte tijd met de architect en het bouwbedrijf overeenstemming bereikt over de bouwplannen, het beperkte budget en de toekomstige bestemming van het huidige gebouw van de peuterspeelzaal.

Woningen
Het huidige gebouw van peuterspeelzaal 't Uilenestje aan het Oosterveen is gemeentelijk eigendom. Indien de gemeenteraad hiermee instemt, zal dit gebouw verkocht worden aan de aannemer. Na realisatie van het kindercentrum wordt het gebouw gesloopt en vervangen door vier woningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie