Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rectificatie vastgesteld bestemmingsplan gemeente De Lier

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente De Lier

RECTIFICATIE
Vastgesteld bestemmingsplan (art. 26 W.R.O.).
Vanaf 15 november 2001 ligt gedurende vier weken, tijdens de werkuren, voor een ieder op het gemeentehuis, afdeling Algemene Zaken, ter inzage het door de gemeenteraad op 30 oktober 2001 vastgestelde bestemmingsplan "Parapluherziening seksinrichting.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het toevoegen van een begripsbepaling en gebruiksbepaling die voorzien in het uitsluiten van seksinrichtingen binnen de bestem- mingen van alle bestemmingsplannen in De Lier. Aan de voorschriften van het bestemmingsplan Kijckerweg 1983 is een wijzigingsbevoegdheid toegevoegd teneinde in dat plangebied maximaal één seksinrichting toe te staan.

Ambtshalve zijn enkele wijzigingen in het ontwerp-bestemmingsplan aangebracht, zodat het plan in afwijking van het ontwerp is vastgesteld.

Gedurende bovenvermelde termijn van vier weken kunnen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, postbus 90602, 2509 LP Den Haag, schriftelijk bedenkingen tegen het bestemmingsplan worden ingebracht door hen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben kenbaar gemaakt en belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een ieder, die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het plan in het ontwerp heeft aangebracht.

Aanmelden Lierse sportkampioenen
Ook volgend jaar wil het gemeentebestuur van De Lier aandacht besteden aan opmerkelijke sportieve prestaties van het afgelopen jaar. Daarom worden de Lierse sportkampioenen op vrijdagavond 15 februari 2002 gehuldigd in partycentrum De Rank.

Kandidaten voor deze huldiging kunnen door verenigingen worden aangemeld bij het Liers Sport Overlegorgaan (LSO). Dit overlegorgaan heeft een postbus in het sportcentrum Vreeloo. Aanmelden dus bij:

Liers Sport Overlegorgaan
Sportcentrum Vreeloo,
Veilingweg 16
2678 LN DE LIER

Ook individuele sporters kunnen zich bij het LSO aanmelden.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 10 december 2001. Latere aanmeldingen worden niet meer in behandeling genomen. Het LSO beoordeelt de aanmeldingen. Daarbij worden de volgende regels gehanteerd.

van seniorspelers komen alleen 1e teams in aanmerking

van jeugdspelers komen alleen kampioenen van reguliere competities in aanmerking

nationale en internationale kampioenen komen uiteraard in aanmerking

Voor meer informatie over aanmelding kan contact worden opgenomen met de heer L.J.C. Kesselaar, Uitterlier 38, tel. 516259.

Tarievenoverzicht 2002
De gemeenteraad van De Lier heeft in zijn vergadering van 1 november 2001 de verordeningen en de tarieven voor 2002 vastgesteld van de gemeentelijke heffingen. Hieronder staan de belangrijkste tarieven.

Verordening onroerende-zaakbelastingen (OZB).
In deze verordening worden de tarieven 2002 vastgesteld per grondslag van EUR 2.268 economische waarde. Voor 2002 zijn de tarieven vastgesteld op:

Voor woningen:
EUR 2,88 per EUR 2.268 waarde voor de gebruiker en EUR 3,59 per EUR 2.268 waarde voor de eigenaar.

Voor niet-woningen:
EUR 3,56 per EUR 2.268 waarde voor de gebruiker en EUR 4,45 per EUR 2.268 waarde voor de eigenaar.

Op de aanslag OZB wordt een korting van EUR 45,38 verleend voor alle particuliere huishoudens die op 1 januari 2002 bij de gemeente zijn ingeschreven. Ook burgers die kwijtschelding krijgen profiteren van deze korting.

Verordening reinigingsheffingen.
In deze verordening zijn de tarieven 2002 vastgesteld op: EUR 165,48 per jaar voor éénpersoonshuishoudens; EUR 248,28 per jaar voor meerpersoonshuishoudens; EUR 248,28 voor bedrijfsafval van beperkte omvang.

Verordening brandweerrechten.
In deze verordening zijn opgenomen de tarieven 2002 die verband houden met de door de gemeentelijke brandweer verleende diensten, anders dan in geval van brand en rampenbestrijding e.d.

Verordening begraafplaatsrechten.
In deze verordening zijn opgenomen de tarieven 2002 die verband houden met het gebruik van de algemene begraafplaats.

Legesverordening.
In deze verordening zijn opgenomen de tarieven 2002 die worden geheven voor door het gemeentebestuur verleende diensten, zoals het afgeven van paspoorten, rijbewijzen, bouwvergunningen, etc. De prijs voor een paspoort wordt EUR 34,--, een jeugdpaspoort EUR 22,--, een Nederlandse identiteitskaart EUR 23,--, een rijbewijs EUR 24,75.

Verordening Infectieziektenrechten.
In deze verordening zijn bedragen opgenomen in verband met bestrijding van mogelijke infectieziekten.

Verordening staangeld.
Het staangeld voor woonwagens is voor 2002 vastgesteld op EUR 5,15 per week.

De volledige teksten zijn algemeen verkrijgbaar en liggen ter inzage op de afdeling financiën.
Op verzoek kunt u tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen.

Bijzondere Kersttentoonstelling in De Timmerwerf Op vrijdagavond 30 november 2001 wordt in het historische pand De Timmerwerf aan de Hoofdstraat in De Lier een bijzondere tentoonstelling geopend.

De kersttentoonstelling bestaat uit houtsnijwerk en houtdraaiwerk uit het Vogtland en het Ertsgebergte in Oost-Duitsland. In deze streken bevinden zich de beide partnergemeenten van De Lier; Rodewisch en Grünhain. Het houtsnijwerk staat in het teken van de kersttraditie die op een geheel eigen wijze vorm heeft gekregen in het gebied van het Ertsgebergte en Vogtland.

Stichting De Timmerwerf heeft het initiatief genomen om in het kader van culturele uitwisseling deze tentoonstelling te organiseren. De expositie is bij uitstek geschikt om kennis te maken met de traditionele volkskunst uit het gebied van de Lierse partnergemeenten.

Na de officiële opening op vrijdagavond 30 november volgen twee open dagen:

zaterdag 1 december van 10.00 tot 16.00 uur (demonstratie houtsnijden)

dinsdag 11 december van 14.00 tot 21.00 uur (demonstratie houtdraaien)

Op 11 december is er gelegenheid om producten te kopen. Dit is niet mogelijk op andere data.

Gedurende de decembermaand is de Timmerwerf regelmatig geopend. Van 1 december 2001 tot 5 januari 2002 is de Timmerwerf op de volgende dagen geopend:
Woensdag 14.00 - 16.00 uur
Vrijdag 19.00 - 21.00 uur
Zaterdag 10.00 - 16.00 uur
Rondleidingen voor groepen alleen op aanvraag, tel. 0174 515779 (Woningstichting).

Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer G. Dijkstra, bestuurslid van De Timmerwerf, tel. 0174 514223.

Snel wegwijs worden in De Lier?
Kom dan naar de informatieavond voor nieuwe inwoners! Op woensdagavond 12 december 2001 wordt er speciaal voor nieuwe inwoners van De Lier een informatieavond gehouden in het gemeentehuis. Op deze manier hoopt het gemeentebestuur u, als nieuwe inwoner, vertrouwd te maken met uw nieuwe woonomgeving.

De avond is bedoeld om nieuwe inwoners zo snel mogelijk wegwijs te maken in De Lier. Tijdens de bijeenkomst geeft het college van Burgemeester en Wethouders informatie over het reilen en zeilen in de gemeente. Bezoekers ontvangen ook vrijblijvende informatie over diverse culturele en sportieve verenigingen.

De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.45 uur.

Inwoners die in het jaar voorafgaand aan deze avond in De Lier zijn komen wonen, hebben een uitnodiging ontvangen.

Bent u dit jaar in De Lier komen wonen en heeft u onverhoopt geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw C.R. van der Meer, voorlichter, tel. 531373 / (cr.vandermeer@delier.nl). Lierse raad kiest voor 7-0 variant

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...