Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst gemeente Oirschot

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 20-11-2001
Uitbreiding Heras
Heras hekwerk wil een hal aan de Hekdam uitbreiden. Het college werkt mee aan een procedure om dit mogelijk te maken.

Gospelfestival
De Stichting Gospel organiseert een kerstmarkt op 16 december aanstaande op het plein van de Markt in Oirschot.

Geen bestemmingsplanwijziging Huygevoort
Een bewoner van de Huygevoort in Middelbeers wil een bakhuis herbouwen om te gebruiken als cursusruimte. Het college werkt echter niet mee aan bestemmingsplanwijziging, omdat sprake is van een ongewenste ruimtelijke ontwikkeling.

Gratis abonnement Monumentenwacht
Het college wil alle eigenaren van monumenten een gratis abonnement aanbieden bij Monumentenwacht. Voor dit abonnement krijgen ze een nieuwsbrief en onderhoudscontroles tegen een laag tarief, nu 35 ( 77,13) per uur. Als alle eigenaren van het aanbod gebruik maken is hiervoor in 2002 30.796,85 ( 13.975) nodig. Het college vraagt de raad hiermee akkoord te gaan.

Alternatief gemeentehuis afgewezen
Een aantal inwoners van Oirschot heeft een idee geopperd om het verbouwingsplan voor het gemeentehuis aan te passen. Idee is om het bouwblok niet aan de voorzijde maar aan de achterzijde te realiseren en de verbindende publiekshal te laten vervallen. Het college handhaaft echter de oorspronkelijke plannen, omdat deze geheel voldoen aan eisen van publieksvriendelijkheid, veiligheid en arbeidsomstandigheden. Bovendien is het plan al gemaakt vanuit respect voor de bouwstijlen van het oude Kantongerecht, het bestaande gemeentehuis en de omgeving.

Kosten onderwijshuisvesting
Oirschot heeft meegedaan aan de monitor onderwijshuisvesting van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen. Daaruit blijkt dat het aantal huisvestingsaanvragen hoger is dan in vergelijkbare gemeenten.

Groene Woud
Diverse organisaties werken samen aan de ontwikkeling van het Groene Woud, een aaneengesloten natuurgebied in Midden-Brabant. Dit gebied omvat de Kampina, de Oisterwijkse Vennen, de Mortelen, de Scheeken en de Geelders. Doelstellingen liggen niet alleen op het gebied van natuur, maar ook op het gebied van landbouw en recreatie. Het college stemt in met deze ontwikkelingen.

Bouwvergunning aangehouden
De vergunning voor een biggenstal aan de Spreeuwelsedijk in Westelbeers wordt aangehouden, omdat het bestemmingsplan buitengebied nog niet in werking is.
Onderzoek Moorland
Voor toekomstig woongebied Moorland is een geohydrologisch en archeologisch onderzoek nodig. Het eerste onderzoek is nodig om de mogelijkheden van waterafvoer in het plan in kaart te brengen. Door het tweede onderzoek wordt duidelijk of er archeologische waarden in het gebied aanwezig zijn. Het college vraagt de raad om krediet voor beide onderzoeken.

Referenda
De Tijdelijke referendumwet maakt raadgevende correctieve referenda per 1 januari 2002 ook binnen de gemeente mogelijk. Het college wil daarvan uitsluiten: verordeningen die betrekking hebben op de rechtspositie en gemeentelijke belastingen, deelname aan privaatrechtelijke personen en gemeenschappelijke regelingen. 20-11-2001 (nieuw)
13-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie