Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-11-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 13.45 u) Dinsdag, 27 november 2001

District Heerlen

Heerlen; boete
In het kader van een snelrechtprocedure en In overleg met het parket van de officier van justitie heeft de politie een 31-jarige man uit Heerlen bekeurd met een boete van driehonderd gulden. Die wordt ervan verdacht afgelopen zondag op maandagnacht op de Vrusschemigerweg in Heerlen vier wieldeksels van de wielen van een geparkeerde te hebben afgehaald en te hebben gestolen. Getuigen hadden dat die nacht gezien en waarschuwden de politie. Die kwam bij het ingestelde onderzoek achter de identiteit van de wieldekseldief. De wieldeksels werden inbeslaggenomen en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte heeft de boete meteen betaald.

Heerlen; aanrijding
Afgelopen maandagmorgen omstreeks 09.45 uur vond op de Schakelweg in Heerlen een aanrijding plaats. Een 50-jarige bestuurder van een lijn/autobus botste met de autobus tegen een 54-jarige vrouw uit Eijsden die de weg overstak / over liep. Vermoedelijk dat de Eijsdense voetgangster, die vanwege het slechte weer onder een paraplu liep, bij het oversteken de autobus niet of te laat heeft bemerkt. De vrouw kwam bij de botsing ten val en raakte gewond. Zij werd met een hoofdwond (achterhoofd) per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen alwaar zij ter observatie werd opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Brunssum; nep-collectant
Een bewoonster van een flatwoning aan de Drossaard in Brunssum heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van haar beurs met daarin ongeveer duizend gulden. Afgelopen maandagmiddag omstreeks 15.00 uur belde een jongeman met een collectebus aan die aangaf te collecteren voor een welzijnsinstelling voor bejaarden. De nep-collectant wist met een smoesje/verhaal in de woning te geraken alwaar de bewoonster een bijdrage in de collectebus stopte. Toen de collectant was vertrokken ontdekte de bewoonster dat haar beurs was verdwenen die in de kamer lag. De beurs is overigens, vermoedelijk door iemand die hem heeft gevonden, bij de politiepost in Brunssum Noord terugbezorgd (in de brievenbus gedeponeerd). Uiteraard zonder de geldelijke inhoud. De politie die een onderzoek instelt vermoedt dat het om een nep-collectant gaat die op zijn jack een soort naamplaatje met fotootje droeg. Daarnaast droeg de nep-collectant een zwart baseballpetje. De politie is op zoek naar getuigen die deze maandagmiddag in die omgeving de nep-collectant mogelijk hebben gezien. Daarnaast is de politie op zoek naar de vinder van de beurs die hem vervolgens in de brievenbus van de politiepost Brunssum Noord heeft gestopt. Zij kunnen met de Brunssumse politie contact opnemen via telefoon 0900 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie