Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gladheidbestrijding seizoen 2001-2002 Deventer

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Gladheidbestrijding seizoen 2001-2002

Het seizoen waarin het glad kan worden door sneeuw, ijzel en bevriezing is weer aangebroken. De gemeente werkt dit jaar met een ander gladheidmeldsysteem dan voorgaande jaren. Daarnaast is een aantal aanpassingen gedaan in het strooischema. Wat kunt u dit strooiseizoen verwachten?

Het nieuwe meldsysteem houdt in dat de chef van de storingsdienst twee uur voordat het glad kan worden een waarschuwing krijgt van Meteoconsult. Op basis van die waarschuwing geeft de chef storingsdienst een opdracht om te strooien. De gemeente strooit nu, in tegenstelling tot vorige jaren, dus preventief. De gemeente hoopt hiermee op een beter resultaat en minder ongelukken.

Waar strooit de gemeente?

De algemene regel is om bij verwachte gladheid te strooien op de volgende plaatsen: ZOAB wegen, hoofdwegen, busroutes, belangrijke wijkontsluitingswegen, bedrijventerreinen en hoofdfietsroutes. Daarnaast wordt nog extra gestrooid bij het station en het Stadhuis. Om de totale route te strooien zijn gedurende 2,5 uur twaalf wagens onderweg. Bij het bepalen van de routes is ook overleg geweest met omliggende gemeenten om zo de aansluitingen op andere wegen goed te regelen.

Wanneer de gladheid aanhoudt, wordt bekeken welke woonstraten aanvullend moeten en kunnen worden gestrooid. Uit de ervaringen met het nieuwe systeem ontwikkelt de gemeente tevens een nieuwe knelpuntenroute, bijvoorbeeld voor klinkerstraten die niet zonder meer binnen de hoofdroute vallen, maar zodanig snel erg glad worden dat het beter is ze toch tijdig te strooien.

Wat kunt u zelf doen?

Helaas kan de gemeente in korte tijd onmogelijk alles strooien. Ook uit financieel oogpunt is het niet mogelijk alle straten en stoepen te behandelen. De gemeente verzoekt u daarom als bewoner dan ook het trottoir voor uw eigen huis en zonodig bij de buren zelf schoon te houden. Zowel de gemeente als de voorbijgangers zijn u er erg dankbaar voor. In verband met het milieu is het beter zo weinig mogelijk zout te gebruiken. Als er sneeuw ligt adviseert de gemeente u dit zoveel mogelijk met de sneeuwschuiver weg te halen. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Informatie

Het gladheidbestrijdingsplan van de gemeente ligt tussen 8.30 en 10.30 uur ter inzage bij het Meldpunt van de sector Stads- en Dorpsbeheer, Koningin Wilhelminalaan 13 in Schalkhaar.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Stads- en Dorpsbeheer, telefoon 693999.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie