Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet heeft visserijsector afgeschreven

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Buijs: Kabinet heeft visserijsector afgeschreven

Niets is zo typisch als het lage ambitieniveau van de staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, inzake het beleid ten aanzien van de Nederlandse visserijsector, aldus Tweede Kamerlid Siem Buijs tijdens het Algemeen Overleg over het onderdeel visserij in de Begroting Landbouw, Natuurbeheer en Visserij 2002, op maandag 26 november jl. "Juist in deze tijd waar deze sector fors onder druk staat zou je toch mogen verwachten dat de regering uitgebreid zou ingaan op het vraagstuk "Is er nog toekomst, waar moet deze sector de komende jaren rekening mee houden, welke inzet kan de overheid leveren om perspectief voor deze sector te bieden? " Kortom niets van dit alles."

Buijs: "De CDA-fractie is dan ook meer dan teleurgesteld om te moeten constateren dat deze regering, met de staatssecretaris voorop, deze sector blijkbaar heeft afgeschreven. Dit laatste nu is allerminst van toepassing voor mijn fractie, reden waarom wij eraan hechten om met deze staatssecretaris van gedachten te wisselen over alles wat niet of nauwelijks in deze begroting staat."

"Allereerst het Groenboek Gemeenschappelijk Visserijbeleid van de Europese Commissie. Het CDA is en blijft voorstander van een duurzame visserij waarbij ecologie en economie niet elkaars vijanden zijn, waarbij het visserijbeleid erop moet zijn gericht dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met de visbestanden en de habitat waarin ze leven. Nederland kan dit niet alleen en zal dit samen met andere landen vorm moeten geven. Daarom ook is het goed dat de EC in maart 2001 een Groenboek heeft gepresenteerd waarop vervolgens commentaar gegeven is vanuit de diverse lidstaten en de visserijorganisaties. In ieder geval is dit een betere weg dan die welke dit jaar werd gepresenteerd, het sluiten van delen van de Noordzee, op de verkeerde tijd en verkeerde plaats, waarvan de effecten onevenredig over de lidstaten werden verdeeld.
Ik hoop dat besluitvorming over dit Groenboek in europees verband snel kan plaatsvinden zodat de visserij weet waar ze aan toe is."

De hele bijdrage van Siem Buijs aan het Algemeen Overleg kunt u downloaden door in de rechtermarge op het diskette-icoontje te klikken

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie