Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Actie Jiskefet Smallingerland voorspoedig verlopen

Datum nieuwsfeit: 27-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Smallingerland
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Smallingerland

Actie Jiskefet voorspoedig verlopen (27-11-01)

In tegenstelling tot het artikel in de Drachtster Courant van vorige week vrijdag doet denken valt het scheiden van afval door het Smallingerlandse bedrijfsleven beslist niet tegen. Van een massale overtreding van milieuregels is geen sprake. De actie was een groot succes, omdat het merendeel van de geïnspecteerde containers geen aanleiding gaf tot nader onderzoek. Niet 9 bedrijven zijn gecontroleerd, zoals in het artikel stond, maar bij 53 bedrijven zijn steekproeven gehouden. Dit hield in dat de containers uitgebreid visueel zijn geinspecteerd. Er is serieus gekeken of er gevaarlijk afval in zat.
Die 53 steekproeven waren voor de milieu-politie en de medewerkers van de Regon MilieuService aanleiding om van 9 bedrijven de containers (in totaal 11) mee te nemen naar het overlaadstation voor een uitgebreide inspectie. Met andere woorden; 9 op de 53 bedrijven kwamen niet door de steekproef.

Van die 9 bedrijven kregen er 3 een proces-verbaal, 5 bedrijven kregen een waarschuwing en de container van 1 bedrijf was vrij van gevaarlijk afval.

In de 11 containers, elk met een inhoud van 1.000 liter, is in totaal ca. 40 kg gevaarlijk afval aangetroffen. Het ging om een enkele TL-buis, spuitbussen, olie, verf, verdunningsmiddelen. Ook is apothekersafval aangetroffen.

De actie zal worden herhaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie