Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor bestrijding van armoede in Den Haag f. 2.275.000

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-28: Voor bestrijding van armoede in Den Haag f. 2.275.000

Burgemeester en wethouders van Den Haag willen de f 2.275.000, die volgend jaar beschikbaar is voor nieuw gemeentelijke armoedebeleid, onder meer inzetten voor verstrekking van computers aan bijstandsgerechtigden die uitstromen naar een gesubidieerde baan. Het gaat hier om een post van ruim f 900.000.

Het niet-gebruik van het OoievaarsFonds en andere gemeentelijke voorzieningen wordt ook volgend jaar bestreden met gerichte voorlichting. Hiervoor is f 450.000 beschikbaar. Op het programma staan onder meer doelgroepgerichte voorlichtingsbijeenkomsten.

Het budget voor het OoievaarsFonds wordt, als het aan B & W ligt, verhoogd met f 375.000. Naar verwachting zullen meer ouderen volgend jaar een beroep zullen doen op dit fonds, waaruit duurzame gebruiksgoederen worden bekostigd.

OoievaarsPas
Deze voorstellen gelden alleen voor volgend jaar. Daarnaast worden ook blijvende maatregelen voorgesteld. Zo wil het college de eigen bijdrage van f 25 die ouderen met een minimuminkomen betalen voor de Ooievaarspas, afschaffen. Ook deze ouderen moeten, aldus B & W, volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Activering
Andere delen van het voorstel betreffen onderzoek naar omstandigheden die van invloed zijn op activering van bijstandsgerechtigden en reeds bestaand beleid. De bestedingsvoorstellen vloeien voort uit de Armoedemonitor, die in september in de raadscommissie OSWI is besproken.

Voortgang
De raadscommissie OSWI bespreekt de voorstellen op 6 december. De raadsbehandeling vindt plaats op 20 december.

28 november 2001
last update: 28 november 2001 ;pag.: 9597; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie