Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmiddag
17:51 woensdag 28 november 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Bliksem ingeslagen

EMMEN. Woensdagmiddag tegen 13.30 uur sloeg de bliksem in een vrijstaande woning aan de Trekweg in Emmen. Een groot deel van het dak werd zwaar beschadigd en er sloeg een gat een vloer. Ook de meterkast werd flink beschadigd. De bewoonster zat op dat moment van de inslag in de huiskamer maar ze bleef ongedeerd. Er ontstond geen brand zodat de gewaarschuwde brandweer zich kon beperken tot de nacontrole. De materiele schade is aanzienlijk.


*
Drie gewonden bij frontale aanrijding

NOORD SLEEN. Bij een frontale botsing op de Emmerstraat in Noord Sleen raakten woensdagmiddag tegen 13.15 uur drie personen gewond. Eén van de autos brandde uit. Een lesauto, bestuurd door een 18 jr. vrouw uit Emmen reed in de richting Noord Sleen. Een 24 jr. vrouw uit dezelfde plaats trad op als instructrice. In een flauwe bocht in de weg raakte de auto met de wielen in de berm. Waarschijnlijk heeft de instructrice hierop geprobeerd de auto weer op de weg te krijgen. Dit lukte maar deels want de auto vloog de weg over de andere berm in en hierna weer de rijbaan op. Daar kwam de auto frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 30 jr. man uit Emmen. Door de botsing vloog de lesauto in brand. De beide licht gewonde dames konden op tijd uit de auto komen. De man uit Emmen kwam bekneld te zitten in zijn auto. Hij werd door de brandweer uit het wrak gehaald en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De beide dames moesten ook naar het ziekenhuis. Maar omdat zij in afwachting van de komst van de ambulance in de auto van een behulpzame man uit Dalen waren gaan zitten, ontstond er een probleem. I.v.m. mogelijk nekletsel mochten de dames niet meer uitstappen en werd op uitdrukkelijk verzoek van het ambulancepersoneel het dak van de auto geknipt. Dus zowel de beide autos die betrokken waren bij het ongeval als die van de man uit Dalen konden naar de sloop. Het schoonmaken van de weg duurde tot ongeveer 17.30 uur.


*
Inbraken

EMMEN. In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Prinsenlaan in Emmen. Men kwam binnen door een deur te forceren. Uit de woning werd o.a. wat geld gestolen.

DROUWEN. Woensdagmorgen werd ontdekt dat er in drie vakantiehuisjes op bungalowpark Drouwenerzand aan de Gasselterstraat in Drouwen was ingebroken. Bij de huisjes was een raam opengebroken. De buit bestond uit TVs en een magnetron.

NIJEVEEN. Een nog onbekende vrouw werd woensdag rond de middag betrapt bij een poging tot diefstal in een aantal woningen van het bejaardencentrum aan de Ds. Van Halsemastraat in Nijeveen. Een medewerkster van het centrum overliep de vrouw in één van de woningen. De vrouw ging op de vlucht. Ze bleek in twee woningen geweest te zijn. Er wordt echter niets vermist. Ze kon gemakkelijk binnen komen doordat er deuren op een kier stonden.


*
Hennepkwekerij

HOOGEVEEN. Op de bovenverdieping van een woning aan de Piet Heinstraat in Hoogeveen ontmantelde de politie woensdagmiddag een hennepkwekerij. Er werden 120 planten aangetroffen. Deze en de voor een kwekerij benodigde apparatuur en grondstoffen werden in beslag genomen. De 32 jr. bewoner was niet thuis. Hij wordt binnenkort gehoord.


*
Zakkenrollers

ASSEN. Op het Mercuriusplein en het Koopmansplein in Assen zijn woensdagmiddag van twee dames uit Eext en Tynaarlo de portemonnee gerold. De dames hebben niets van de diefstal gemerkt.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie