Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sony Music brengt officiële albums uit van FIFA World Cup

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SONY MUSIC ENTERTAINMENT

Sony Music brengt officiële albums uit van 2002 FIFA World Cup

Sony Music brengt officiële albums uit van de 2002 FIFA World Cup Korea/Japan

Album bevat 'Boom' van zangeres Anastacia, het officiële lied van de 2002 FIFA World Cup(TM) en de officiële hymne van de 2002 FIFA World Cup(TM), gecomponeerd door Vangelis

New York - Sony Music maakte vandaag bekend dat men een overeenkomst heeft gesloten met de FIFA (Federation Internationale de Football Association) over het uitbrengen van de officiële muziek van de 2002 FIFA World Cup(TM). Op het internationale album, dat vlak voor het begin van de FIFA World Cup(TM) in mei 2002 uitkomt, staan nummers van artiesten afkomstig uit de landen die zich hebben gekwalificeerd voor de finales van de 2002 FIFA World Cup(TM). Sony Music International zal het album via het eigen netwerk wereldwijd distribueren. De gastlanden van de 2002 FIFA World Cup(TM) zijn Korea en Japan.

Het internationale officiële lied van de 2002 FIFA World Cup(TM) is 'Boom' en wordt gezongen door Anastacia, die onder contract staat bij Sony Music; het lied is speciaal voor deze gelegenheid geschreven door Anastacia en Glen Ballard. Anastacia zal het lied voor het eerst ten gehore brengen bij de laatste loting voor de 2002 FIFA World Cup(TM) op 1 december 2001 in Busan, Korea. Bij die gelegenheid is ook een speciaal optreden van een symfonieorkest dat de officiële hymne zal spelen van de 2002 FIFA World Cup(TM), gecomponeerd door Vangelis, ook uit de stal van Sony Music. De hymne van Vangelis bevat traditionele Koreaanse muziek van Kim Duk Soo Samulnori en traditionele Japanse trommelmuziek van de artiesten Kodo, een groep van Sony Music.

'Anastacia's 'Boom' is een krachtige hulde aan de spanning en energie van de FIFA World Cup, en de perfecte yell voor voetbalfans overal ter wereld; de buitengewone compositie van Vangelis heeft meer de grandeur van het hele gebeuren in zich,' vond Rick Dobbis, President van Sony Music International. 'Wij vinden het geweldig dat we niet alleen samen met de FIFA, maar ook met gastlanden Korea en Japan mogen werken aan dit buitengewone prestigieuze project.'

Naast het internationale officiële album van de 2002 FIFA World Cup(TM), brengt Sony Music ook het officiële 'Korea/Japan' album uit van de 2002 FIFA World Cup(TM) met artiesten uit de gastlanden van dit jaar, met o.a. de officiële 'Korea/Japan' Song van de 2002 FIFA World Cup(TM), een project van Koreaanse en Japanse artiesten, dat een eerbetoon is aan hun unieke samenwerking en hun gedeelde passie voor voetbal.

Het eerste album van Anastacia, Not That Kind, dat lovende kritieken had, kwam in de top 10 overal ter wereld en werd zelfs goud, platina en multi-platina in meer dan twaalf landen; er werden 5 miljoen exemplaren wereldwijd van verkocht. Het tweede album van Anastacia, Freak of Nature, werd internationaal op 26 november 2001 uitgebracht.

Vangelis componeerde en trad al op als kind en werd later bekend als componist van filmsuccessen, zoals de muziek van 'Salut Jerusalem', 'Chariots of Fire', dat een Oscar won, en 'Blade Runner'. Andere composities van Vangelis zijn o.a. zijn pas uitgebrachte album 'Mythodea - Music For the NASA Mission: 2001 Mars Odyssey,' filmmuziek voor 'The Bounty' van Roger Donalson, 'Francesco' van Liliana Cavani en 'Bitter Moon' van Roman Polanski. In het begin van de jaren 90 werd het hoofdthema van de filmhit '1492 -- Conquest of Paradise' van Ridley Scott een nummer één single in Europa, en het album met dezelfde titel verkocht ruim 4 miljoen exemplaren wereldwijd.

Kim Duk-Soo Samulnori is een groep dynamische musici die zich toeleggen op het behouden en uitvoeren van traditionele Koreaanse muziek en dans. Toen een voortreffelijk percussionist in 1978 bij Kim Duk-Soo Samulnori kwam, veroorzaakte de groep een opleving in de Koreaanse muziekwereld en verwierf wereldwijd roem. Zij hebben samengewerkt met vele beroemde musici overal ter wereld die verschillende stijlen in de muziek vertegenwoordigen. Zij hebben meer dan 4000 keer opgetreden overal ter wereld en 20 albums wereldwijd uitgebracht.

Kodo werd in 1981 opgericht door een groep mensen die naar het eiland Sado in de Japanse Zee waren gekomen om zich te wijden aan de studie van de Japanse 'taiko' trommelmuziek. Zij wilden niet alleen de traditionele Japanse uitvoerende kunsten in ere houden, maar ook nieuwe richtingen creëren voor wat zij vinden dat levendige kunstvormen zijn. De groep heeft wereldwijd 10 albums uitgebracht en heeft in de laatste twintig jaar overal in de wereld uitverkochte concerten gegeven op beroemde podia, waaronder een concert in Carnegie Hall.

Melani Rogers van Sony Music Entertainment, +1-212-833-4180, (melani..rogers@sonymusic.com)

28 nov 01 09:33

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie