Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sportonderscheidingen gemeente Den Helder

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

SPORTPRIJZEN

datum: Embargo tot woensdag 28 november 2001, 16.00 uur!!

HELDERSE SPORTONDERSCHEIDINGEN NAAR TAFELTENNISTERS EN TRAINER ADRIE LIEUWMA

Omdat het eerste damesteam van tafeltennisvereniging Noordkop al zeer vele jaren op het hoogste landelijke niveau speelt en met enkele titels tot de absolute landelijke top behoort, gaat de vierjaarlijkse sportprijs van de gemeente Den Helder - de Hans Enklaar-prijs - dit keer naar deze sportploeg. De heer Adrie Lieuwma, sinds jaren onbezoldigd trainer van de afdeling veldvoetbal van SV Watervogels, krijgt de jaarlijkse gemeentelijke sporttroffee. Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben dit besloten overeenkomstig de voordrachten van de jury, de Adviesraad voor de sport. Burgemeester drs. J.M. Staatsen en wethouder sportzaken D. Scholte reiken op woensdag 28 november a.s. de gemeentelijke sportprijzen uit. Dan vindt tevens de Parade der kampioenen plaats.

De jury voor de gemeentelijke sportonderscheidingen is van oordeel dat het damesteam van tafeltennisvereniging Noordkop al zeer lange tijd een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de tafeltennissport in Den Helder en de plaatselijke topsportcultuur. En niet alleen op landelijk niveau, ook internationaal gezien is het damesteam zeer actief en regelmatig succesvol. Dat alles heeft een positieve invloed op de naamsbekendheid en op het sportieve imago van de gemeente Den Helder. Daarom heeft de jury het college voorgesteld de gemeentelijke sportprijs, de Hans Enklaarprijs 1997 - 2001, toe te kennen aan coach en speelsters van dit team van Noordkop.

De heer Adrie Lieuwma is naast veldvoetbaltrainer ook penningmeester van de afdeling zaalvoetbal van dezelfde vereniging. Bovendien houdt hij zich bezig met coachen van teams, draagt hij bij aan de totstandkoming van het verenigingsblad en zorgt hij ervoor dat de kleedaccommodatie in prima staat blijft. Daarnaast is de heer Lieuwma een bijzonder positief mens, verslingerd aan de sport in het algemeen en aan zijn vereniging Watervogels in het bijzonder. De jury is van oordeel dat de heer Lieuwma met zijn enthousiasme en inzet gedurende een groot aantal jaren een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de beoefening en beleving van de Helderse voetbalsport.

De Hans Enklaar-prijs wordt eens in de vier jaar uitgereikt en bestaat uit een kunstobject en een geldbedrag van fl. 5.000,--. De onderscheiding is bestemd voor een sporter, club of team die/dat in nationaal en internationaal verband topprestaties levert en daarmee een buitengewone promotionele waarde heeft voor zowel de sport als voor de stad Den Helder. De gemeentelijke sporttrofee bestaat uit een oorkonde en een herinneringsschild. De gemeente reikt deze onderscheiding jaarlijks uit aan een persoon of organisatie die zich op het gebied van sportorganisatie al jaren bijzonder verdienstelijk maakt en daarmee direct of indirect in belangrijke mate bijdraagt aan de sportbeoefening en sportbeleving in de gemeente Den Helder.

Laatst bijgewerkt: 26 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie