Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing, de crisis na de crisis

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

De crisis na de crisis

Crises en rampen doen zich veelal voor als plotselinge, toevallige en verrassende gebeurtenissen. Op basis van jarenlange ervaring in het onderzoek naar rampen, conflicten en risicosituaties - 'zijn' Crisis Onderzoek Team deed onderzoek naar onder meer Volendam, Enschede en de Bijlmer - zal Uriel Rosenthal juist de patronen en regelmatigheden schetsen die bij rampen en crises zijn te ontwaren. Zijn interesse geldt vooral de crisis ná de crisis. Verantwoordelijke bestuurders en managers kunnen vooral uit de nasleep van eerdere rampen lering trekken. Ze doen er verstandig aan na een ramp in ieder geval te rekenen met politisering, juridisering, mediatisering en mobilisering.

Prof.dr. Uriel Rosenthal (1945) is hoogleraar bestuurskunde in Leiden en tevens voorzitter van het Crisis Onderszoek Team (COT), een advies- en onderzoeksbureau dat veel wordt ingeschakeld door overheden en bedrijven in crisissituaties. Hij is daarnaast lid van de Raad voor de Transport Veiligheid, hoofdredactuer van het Journal of Contingencies and Crisis Management en lid van de Eerste Kamer.

Datum en tijd

woensdag 28 november 2001, 20.00 - 21.30 uur

Spreker

prof.dr. Uriel Rosenthal

Titel

De crisis na de crisis

Serie

Rampen & Risico's

Plaats

Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Informatie

Studium Generale Groningen, tel. (050)363 55 94, www.rug.nl/studium

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie