Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Trackdays nieuwe vorm van vrij rijden op Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

= recent gewijzigd DTM Races

TRACKDAYS: NIEUWE VORM VAN VRIJ RIJDEN OP CIRCUIT PARK ZANDVOORT

U als bezitter van een mooie sportwagen, een snelle sedan of een fraaie klassieker, vraagt zich ongetwijfeld wel eens af waar je in ons land nog probleemloos van dat fraaie bezit kan ge-nieten. Het wordt immers steeds drukker op de wegen en de vele verkeersdrempels en roton-des èn de intensieve snelheidscontroles maken het leven er niet aangenamer op. Om nu te voorkomen dat u en al die andere eigenaren van deze auto's straks alleen nog maar in hun garages kunnen mijmeren over vervlogen tijden, biedt de Dutch Trackday Club een fantas-tisch alternatief in de vorm van zgn. trackdays. Een nieuwe vorm van 'vrij rijden' op Circuit Park Zandvoort, waar liefhebbers hun auto's veiliger dan op de openbare weg en zonder de wet te overtreden, de ruimte kunnen geven.

Geen wedstrijdelement
Op trackdays wordt in onderling op elkaar afgestemde groepen beurtelings op het circuit ge-reden, zonder wedstrijdelement. Het genieten van de auto op een niveau waarvoor deze ooit bedoeld en gebouwd is, in een plezierige, ongedwongen sfeer en temidden van gelijkgestemde liefhebbers, maakt deelname aan deze dagen extra aantrekkelijk.

Veiligheid en rijtraining
Trackdays staan alleen open voor leden van de Dutch Trackday Club. Lidmaatschap en in-schrijving vooraf zijn verplicht. De club verzorgt de administratie en de volledige organisatie van de dagen. Veiligheid staat voorop, vandaar dat er verplichte rijders briefings worden gehouden en baanposten en hulpdiensten paraat staan. Auto's worden vooraf ingedeeld in klassen en er zijn strikte regels voor het inhalen. De club biedt ook de mogelijkheid om tegen betaling speciale circuittrainingen te volgen.

Deelname en eisen aan auto's
Er zijn drie klassen: Modern: sportwagens/snelle sedans, Klassiek: sportwagens/bijzondere sedans en Sport: (ex) race- en rally-wagens. Formulewagens zijn niet toegestaan. Er kunnen maximaal 100 auto's per dag meedoen, welke moeten beschikken over een deugdelijk uit-laatsysteem en in een goede technische staat moeten verkeren. Gebruik van racebanden is toegestaan. Een kuipstoel met 4-puntsgordel wordt geadviseerd, evenals een (niet verplichte) rolkooi. Een helm is verplicht en het dragen van een brandvrije race overall met bijpassende schoenen en handschoenen wordt aanbevolen.

De kosten
De kosten voor het lidmaatschap bedragen fl. 300,- voor een heel jaar en voor het rijden zelf fl. 400,- voor de gehele dag, incl. BTW.

Nadere informatie en aanmelden/inschrijven
Voor geïnteresseerden ligt een informatiepakket met inschrijfformulier klaar. Dit jaar wordt de 2e trackday gehouden op woensdag 28 november. In 2002 worden meer trackdays georganiseerd. Aanmelden/inschrijven bij de Dutch Trackday Club, p/a Circuit Park Zand-voort, Postbus 132, 2040 AC Zandvoort, t.a.v. Pim Kisjes. Tel.: 023-5740713, fax: 023-5740781, e-mail: (p.kisjes@cpz.nl)

British Race Festival© Copyright 2001, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie