Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

7 jaar celstraf na Afghaanse eerwraakmoord

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

7 jaar celstraf na Afghaanse eerwraakmoord


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 28-11-2001

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag de 40-jarige Dordtse F.H. veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor betrokkenheid bij het ombrengen van haar dochter Sudobe (16). Die zou de Afghaanse familie-eer hebben bezoedeld omdat ze geen maagd meer was. Het in een dekbed en bloemensprei verpakte dode meisje werd op 16 februari in het Zuid-Hollandse Ouderkerk aan den IJssel langs een landweggetje aangetroffen. Zij was met een sjaal gewurgd. Het bleek de politie al gauw dat er sprake was van ernstige gezinsproblemen omdat de thuiswonende dochter op jonge leeftijd haar maagdelijkheid had verloren. Ze stond op het punt samen te gaan wonen met een (Marokkaanse) jongen.
De 41-jarige vader A.H. van het meisje werd op 18 september al conform de eis veroordeeld tot tien jaar cel wegens het medeplegen van moord. De rechtbank gaat er vanuit dat de moeder niet mee heeft geholpen bij het wurgen van haar dochter. Wel wordt het haar ernstig aangerekend dat ze niets heeft gedaan om de dood van Sudobe te voorkomen. Tegen de moeder was acht jaar gevangenisstraf geëist.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad6285
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie