Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Betere positie DSM antibiotica door joint ventures in China

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DSM
Zoek soortgelijke berichten
DSM

28 november 2001

DSM versterkt wereldmarktpositie antibiotica door joint ventures in China

Door het aangaan van een joint venture en het bouwen van een nieuwe fabriek in China versterkt DSM zijn wereldmarktleiderschap op het gebied van antibiotica aanzienlijk. DSM gaat met Shandong Xinhua Pharmaceutical een nieuwe fabriek openen voor van 7-ADCA afgeleide bulk antibiotica. Ook is DSM een joint venture aangegaan met de bedrijven Harbin General Pharmaceutical Factory en Zhang Jia Kou Pharmaceutical Factory voor het produceren en verkopen van semi-synthetische penicillines in China. Bij gelegenheid hiervan heeft minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken gisteren (dinsdag 27 november) te Beijing in China twee plaquettes onthuld die deze industriële samenwerking tussen China en Nederland bekrachtigen.

Xinhua-Chemferm

In de reeds bestaande joint venture Xinhua-Chemferm heeft DSM samen met Shandong Xinhua Pharmaceutical een nieuwe fabriek gebouwd. De fabriek ligt in Zibo, in de Chinese provincie Shandong. De installatie maakt gebruik van de essentiële DSM-grondstof 7-ADCA bij de productie van een antibioticum, ook bekend onder de naam semi-synthetisch cephalosporine. Overigens gaat het hier om een tweede, grotere plant naast de reeds bestaande fabriek. De nieuwe fabriek was nodig om de snel groeiende positie van de joint venture in de Chinese markt te verstevigen. De investering omvat een bedrag van enkele tientallen miljoenen Euro's.

Nieuwe Joint-venture

DSM, Zhang Jia Kou Pharmaceutical Factory en Harbin Pharmaceutical Factory gaan door middel van de joint venture semi-synthetische penicilline produceren en verkopen in China. Een van de belangrijke grondstoffen voor deze semi-synthetische penicilline is 6-APA. Een fabriek hiervoor is inmiddels in aanbouw en maakt deel uit van genoemde joint venture. De Chinese partners in deze joint venture zijn gerenommeerde farmahuizen in China. De nieuwe general manager van deze joint venture, John Woo, legt uit: "De alliantie levert een win-win situatie op, omdat DSM veel te bieden heeft op het gebied van productie en technologie en de twee Chinese partners hebben een uitgebreid verkoopkanaal voor eindproducten. Een joint venture gaat alleen goed wanneer de partners elkaar begrijpen, respecteren en bovenal dezelfde doelstellingen nastreven. Wanneer de samenwerking goed loopt, kunnen we denken aan verdere uitbouw van de alliantie."

Nieuwe 7-ADCA fabriek

Onlangs heeft minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken bij DSM in Delft een nieuwe fabriek in gebruik gesteld voor de productie van 7-ADCA, een halffabrikaat voor antibiotica. Door toepassing van door DSM grotendeels zelf ontwikkelde en inmiddels gepatenteerde moderne biotechnologie realiseert DSM daarbij een aanzienlijke milieuwinst. Voor het maken van 7-ADCA via deze 'groene route' zijn geen organische oplosmiddelen meer nodig. Ook springt dit baanbrekende productieproces veel zuiniger om met energie. Dit alles levert bovendien een zuiverder product op dan op klassiek chemische wijze geproduceerde 7-ADCA, tegen een lagere kostprijs.

7-ADCA

7-ADCA (7-amino-de-acetoxy-cefalosporinezuur) is een essentiële grondstof voor de productie van cefalosporines, een belangrijke groep antibiotica. Antibiotica zijn geneesmiddelen die worden toegepast ter bestrijding van bacteriële infecties. Ze maken een belangrijk deel uit van de totale markt voor farmaceutica. In deze markt zijn de van penicilline afgeleide antibiotica verreweg het belangrijkst. De van penicilline afgeleide antibiotica kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen: de semi-synthetische penicillines (onder andere ampicilline en amoxycilline) en de semi-synthetische cefalosporines (onder andere cefalexine en cefadroxyl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie