Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste lichting natuurouders West-Vlaanderen krijgt diploma

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Eerste lichting natuurouders krijgt hun diploma Brugge , 22/11/2001

Op dinsdag 27 november kregen de eerste tien natuurouders in het samenwerkingsverband Roeselare-Izegem-Staden-Moorslede hun diploma. Na een cursus van zes halve dagen is het dan tijd om de opgedane kennis in de praktijk om te zetten. Twee klassen van de vrije basisschool Dadizele zullen zorgen voor de première.

Natuurouders worden opgeleid om leerkrachten bij te staan in natuur en milieu-educatie. Scholen besteden immers steeds meer aandacht aan natuur en milieu, en dit aan de hand van ervaringsgerichte lespakketten. Kinderen leren de natuur ervaren en onderzoeken tijdens bezoeken aan bossen, tuinen of parken. Tijdens die bezoeken zijn natuurouders onmisbaar. Dankzij hen kunnen klassen immers opgedeeld worden in kleinere groepen, wat de natuurwaarneming en ervaring van de leerlingen een stuk vooruit zal helpen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie