Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oefening F-16's met Mk.82 bommen op Vlieland

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

F-16 Mk.82 bommen

Oefening met bommen op Vlieland

28-11-2001

Vliegtuigen van de Nederlandse, Duitse en Belgische luchtmacht oefenen tot 14 december in het afwerpen van bommen op de Vliehors Range op Vlieland. In totaal worden tijdens de oefeningen, die deze week begonnen, 64 bommen afgeworpen. Het gaat om échte bommen met een explosieve lading van het type Mk.82, zogenoemde 500-ponds bommen. De luchtmacht heeft op Texel een meetpost ingericht. Deze post zal aan de hand van de weersomstandigheden en de geluidbelasting bepalen of de oefeningen op een specifieke dag kunnen doorgaan of niet.

De afgelopen drie dagen hebben Duitse Tornado jachtbommenwerpers als eerste geoefend op de Vliehors. Vanaf volgende week maandag (3 december) tot en met volgende week donderdag zullen Nederlandse F-16's in principe 32 bommen afwerpen. Ten slotte maken Belgische F-16's van 11-13 december gebruik van de Vliehors voor het afwerpen van 26 bommen. Gedurende de oefeningen is het terrein op Vlieland gesloten voor het publiek en voorzien van rode waarschuwingsvlaggen. Voor eventuele geluidhinderklachten heeft de luchtmacht een gratis telefoonnummer: 0800-0226033. (archieffoto: Koninklijke Luchtmacht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie