Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA tegen ontmanteling basiszorg kleinere ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Borst moet optreden tegen ontmanteling basiszorg in kleinere ziekenhuizen

28 november 2001

"Fusies van ziekenhuizen en het al dan niet blijven voortbestaan in vrijwel totaal uitgeklede vorm, blijven de gemoederen bezig houden. Patientenorganisaties, bewoners, gemeentebesturen, huisartsen halen regelmatig de pers met hun acties voor behoud van het plaatselijk ziekenhuis. Mensen voelen zich verbonden met het ziekenhuis in hun buurt. Men spreekt over "ons" ziekenhuis. Zeer emotionele protestbijeenkomsten worden her en der belegd. Problemen met het Slotervaartziekenhuis waren er prominent. De Kamer moest ingrijpen. Problemen in Oldenzaal, Baarn, Veghel, Velp, Oss, Oosterhout, Venlo, Kerkrade, Zierikzee. Minister Borst kijkt er naar, maar doet niets terwijl ze daar naar mijn mening wel degelijk de mogelijkheid toe heeft", aldus Tweede Kamerlid Siem Buijs in een artikel in de Provinciale Zeeuwse Courant van 28 november.

"Door geen actie te ondernemen handelt zij in feite in strijd met wat in de Kamer is afgesproken: de vraag van de patiënt centraal en een goede bereikbaarheid van ziekenhuisvoorzieningen. Zelfs kan worden gesteld dat zij in strijd met de Grondwet handelt.
In het overleg dat de Kamer met de minister op 29 november heeft, willen wij haar daar nadrukkelijk op wijzen."

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie