Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 28-11-2001
Politieberichten van 28/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: inbraak benzinestation
Woensdag omstreeks 03.30 uur werd voor de derde keer ingebroken in het benzinestation aan de Ems. Een ruit werd vernield. Binnen twee minuten na de melding was de politie ter plaatse, doch toen waren de "vogels" reeds gevlogen. Sloffen sigaretten en shag werden weggenomen. De waarde van het ontvreemde bedraagt een paar duizend gulden. De eigenaar, een 35-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: brand woonboot
Dinsdag omstreeks 23.30 uur werd brand gemeld in een woonboot, die lag afgemeerd aan de Oude Lune(Potmarge). De bewoner, een 29-jarige man, had patat gebakken en was daarna nog even bij de buurman op bezoek gegaan. Hij verkeerde in de veronderstelling dat hij het gasfornuis had uitgezet. Toen hij bij zijn buurman zat, zag hij plotseling dat zijn boot in lichterlaaie stond. De brandweer heeft het vuur geblust. De woonboot brandde geheel uit.

Burgum: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 07.10 uur wilde een 52-jarige inwoner van Burgum met zijn personenauto vanaf de Kwekerstraat de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg oversteken. Hij zag daarbij een personenauto, die bestuurd werd door een 31-jarige inwoonster van Wijtgaard, over het hoofd. De auto`s schampten elkaar en hierdoor kwam de bestuurster uit Wijtgaard op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer frontaal in botsing met een personenauto, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Damwoude. De bestuurster uit Wijtgaard werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Vlieland: drenkeling in haven
Dinsdag omstreeks 23.15 uur kwam er een melding binnen dat een drenkeling in de haven van Vlieland lag. Een 46-jarige inwoonster van Uden moest over twee afgemeerde boten stappen om op haar eigen boot te komen. Door nog onbekende oorzaak viel zij in het water, hetgeen bij toeval werd opgemerkt door een 48-jarige inwoner van Vlieland. Samen met zijn vriendin lukte het de man om de drenkeling uit het water te halen. Het slachtoffer had water binnengekregen en was onderkoeld geraakt. Zij werd met de SAR-helicopter overgebracht naar het MCL-Zuid.

Oldeholtpade: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Franckenastraat. De rechter achterruit werd ingeslagen, Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen, alsmede een cd. De eigenaresse, een 38-jarige inwoonster van Oldeholtpade, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak cafetaria
Woensdag tussen 01.00 en 09.45 uur werd ingebroken in een cafetaria aan de Crackstraat. Hoe men de zaak is binnengekomen, is niet duidelijk. Er waren geen sporen van braak.. Uit het cafetaria werden sigaretten, shag en geld weggenomen. De eigenaar, een 61-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Fryske diken: aankondiging controles
Maandag 8 december wordt door het Bureau Verkeershandhaving Fryske diken gecontroleerd op snelheid tussen Dokkum en Westergeest. Twee dagen later staat de radarwagen opgesteld tussen de rotonde Surhuisterveen en de Folgersterloane. Vrijdag 7 december wordt gecontroleerd tussen Hemelum en Koudum. Ook elders in de provincie Fryslân zal in week 49 niet alleen op snelheid worden gecontroleerd, maar ook op het rijden door rood licht, het rijden zonder helm, het rijden onder invloed en het dragen van de gordel.

Leeuwarden: diefstal bromfiets
Afgelopen vrijdag 23 november 17.00 en 18.00 uur werd een bromfiets, merk Spartamet, kleur grijs met groene fietstassen gestolen vanaf de Eksterstraat nabij de Supermarkt van de Konmar. Vanmorgen, woensdag omstreeks 10.45 uur werd op de Maarten Gerritzsstraat een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden, die in het bezit was van de gestolen bromfiets. De verdachte bekende de diefstal te hebben gepleegd. De bromfiets werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld. De politie is op zoek naar de eigenaar van de bromfiets, die zich tot op heden nog niet gemeld en aangifte heeft gedaan.

Sneek: vuurwerk
Dinsdag omstreeks 13.00 uur werden tijdens de regionale rooidag in een garage van een woning aan de Johan Willem Frisostraat 11 dozen met siervuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk was eigendom van een 30-jarige inwoner van Sneek. De verdachte had het vuurwerk illegaal voorhanden. Het vuurwerk werd in beslag genomen en tegen de eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 82 82

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie