Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Groningen investeert bijna 2 miljoen in verkeersveiligheid

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 28 november 2001 Persbericht nr.248

Provincie investeert bijna 2 miljoen in verkeersveiligheid

GS hebben besloten in 2002 opnieuw een aantal gevaarlijke routes en locaties op provinciale wegen aan te pakken. Dat staat in het uitvoeringsprogramma 2002 van het Actieplan verkeersveiligheid. Volgend jaar staat onder andere op het programma: de provinciale weg door Jipsinghuizen, de provinciale weg door Kolham en de aanpak van de gevaarlijke kruising Hoendiep NZ-Poelweg in Gaarkeuken. Ook wordt er wederom geld uitgetrokken om knelpunten voor het oversteken van fietsers op te lossen. De totale kosten voor de werkzaamheden die staan in het uitvoeringsprogramma zijn f 1.957.900,- ( 888.456,-)

Provinciale wegen

In 2002 wordt gestart met de aanpak van de weg door Jipsinghuizen, de N976. Na de herinrichting van de N976 door Sellingen, die ook in 2002 wordt uitgevoerd, is nu Jipsinghuizen aan de beurt. Daarna zal de gehele N976 tussen Vlagtwedde en Sellingen beperkt worden aangepast. De traverse Kolham wordt volgend jaar in het kader van het groot onderhoud aan de weg aangepakt. Tegelijkertijd wordt ook gekeken naar het veiliger inrichten van de weg.
Volgend jaar is er f 275.000 gereserveerd om de oversteeklocaties voor fietsers te verbeteren. De aanbevelingen uit het volgend jaar vast te stellen fietsbeleidsplan van de Provincie is dan leidraad voor de besteding van dit geld.

Uit het Actieplan gaat f 300.000,- naar de Gericht Verkeerstoezicht-routes in de provincie: Winschoten-Pekela Veilig en Leek-N372. Op deze routes wordt er gedurende een aantal jaren aandacht besteed aan de verkeersveiligheid op de weg. Dat gebeurt op drie manieren: door aanpassingen aan de weg, communiceren met de weggebruiker en door handhaving.
Met de acties uit het actieplan wil de provincie Groningen de verkeersveiligheid op de provinciale wegen verbeteren. De financiering van de projecten vindt meestal plaats op basis van co-financiering. Vaak betalen andere betrokken overheden mee aan de verbetering van de knelpunten.

Bijzondere aandacht krijgen kernen die doorsneden worden door provinciale wegen, gevaarlijke provinciale routes, (en) plaatsen waar veel ongevallen gebeuren (black-spots) en fietsoversteken.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten Provincie Groningen, tel. 050- 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie