Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meervoudig ruimtegebruik boven de A10

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MULTI VASTGOED

Meervoudig ruimtegebruik boven de A10


- Persbericht -

Multi Vastgoed en Stadsdeel Bos en Lommer in uniek publiek privaat samenwerkingsproject: Staatssecretaris Remkes geeft het officiële startsein voor bouw van Bruggebouwen

Meervoudig ruimtegebruik boven de A10

Gouda, 28 november 2001 - Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de bouw van twee Bruggebouwen over de A10 in het Amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer. Staatssecretaris Remkes van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft de eerste kubel gestort. Hij werd bij deze ceremoniële handeling bijgestaan door de heer drs. J.F. Luiten, Voorzitter Stadsdeel Bos en Lommer, de heer mr. R.W.M. Smeets, Directeur van Fortis Vastgoed Beleggingen en de heer drs. G.M.M. Hendriks, namens Multi Vastgoed.

Het bouwproject is onderdeel van een unieke publiek private samenwerking tussen Multi Vastgoed, Hillen en Roosen, het stadsdeel Bos en Lommer, de gemeente Amsterdam, het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Verkeer & Waterstaat en het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu met als doel de herontwikkeling van het
Bos en Lommerplein en haar directe omgeving. Dit project is een voorbeeld van de geslaagde toepassing van het principe van meervoudig ruimtegebruik, zoals dat is geformuleerd in de Vijfde Nota Ruimtelijke Ordening.

De Bruggebouwen worden gerealiseerd boven de A10 ter hoogte van de afrit S104 in Amsterdam en zullen bestaan uit twee kantoorgebouwen van zes verdiepingen. Op de begane grond komen winkels met baliefuncties. Bruggebouw Noord krijgt een vloeroppervlak van 7.500 m2 en zal in het eerste kwartaal van 2003 worden opgeleverd. Bruggebouw Zuid met 11.000 m2 vloeropper-vlak wordt in het eerste kwartaal van 2004 opgeleverd.

Stadsdeel weer eenheid
Door deze overbouwing worden beide delen van het stadsdeel Bos en Lommer, nu gescheiden door de A10, weer functioneel met elkaar verbonden door middel van een brede straat over de snelweg. Beide gebouwen zijn dusdanig ontworpen dat zij met hun opvallende uitstraling goed herkenbaar zijn vanaf de autosnelweg. Vanuit het perspectief van voetgangers die over de brug lopen vormen de gebouwen een logische voortzetting van de bebouwing van de Bos en Lommerweg. Het ontwerp is zeer opvallend door de spectaculaire en de in het zicht liggende draagconstructie en de grote mate van transparantie, waardoor een zeer bijzondere werkomgeving wordt gecreëerd. De begane grond wordt van glas zodat de snelweg zichtbaar blijft.

Begin 2002 zal worden begonnen met de herontwikkeling van het direct naast de Bruggebouwen gelegen Gulden Winckelplantsoen. Hierin worden 11.000 m2 nieuwe winkels, een marktplein, een multifunctioneel kantoor, een bibliotheek, een voorziening voor sociaal-culturele activiteiten en een parkeergarage opgenomen met plaats voor 530 auto's.
Boven de winkels komen 92 koopappartementen in verschillende prijsklassen.

Multi Vastgoed ontwikkelt de beide bruggebouwen, alsmede winkelcentrum het Gulden Winckelplantsoen. Het conceptueel ontwerp van de bruggebouwen en het Gulden Winckelplantsoen is afkomstig van T+T Design uit Gouda. Het Amerikaanse architectenbureau PPKS Architects uit Chicago tekende voor het ontwerp van de bruggebouwen. Vera Yanovshtchinsky Architecten in Den Haag is verantwoordelijk voor het Gulden Winckelplantsoen. Het project is verworven door Fortis Vastgoed Beleggingen.

Multi Vastgoed
Multi Vastgoed, die in het buitenland opereert onder de naam Multi Development Corporation, is gevestigd in Gouda en heeft een groot aantal projecten op het gebied van binnenstedelijke ontwikkeling op haar naam staan, zowel in Nederland als in het buitenland. In Den Haag realiseerde Multi Vastgoed reeds eerder een dergelijk project in de vorm van twee bruggebouwen over de Utrechtse baan. Multi Vastgoed realiseerde winkelcentra zoals de Kalvertoren in Amsterdam en gaat het Olympisch persdorp Stoa Olympica 2004 ontwikkelen.


-

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie