Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brandweer Tilburg wint oefenprijs rampenbestrijding

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

28-11-2001
Brandweer wint nationale oefenprijs rampenbestrijding Prijs vanmiddag uitgereikt door staatssecretaris De Vries

De Regionale Brandweer Midden-Brabant heeft in samenwerking met de gemeente Tilburg de nationale oefenprijs rampenbestrijding 2001 gewonnen. Deze prijs is uitgeschreven door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).

Burgemeester J. Stekelenburg nam de prijs in ontvangst namens het team dat de oefening heeft bedacht en uitgevoerd. Hij kreeg deze uit handen van staatssecretaris G.M. de Vries (BZK). In totaal dongen 35 organisaties mee naar de prijs.

De ingezonden oefening is één van de oefeningen uit de cyclus die gehouden zijn in het najaar van het jaar 2000 en heeft de noemer Gijzeling in Tilburg gekregen.
Tijdens deze oefening zijn de burgemeester, de gemeentesecretaris, de politiefunctionarissen, de GHOR-medewerkers, de medewerkers van de Regionale Brandweer Midden-Brabant, de Management Team leden van de gemeenten, de hoofden en medewerkers van de betrokken actiecentra en de Officier van Justitie geoefend.

De inzendingen werden beoordeeld op draagvlak bij de deelnemers, didactische waarde, de wijze waarop geëvalueerd is, de uitdaging in de oefening en mate waarin de deelnemers worden voorbereid op hun rol in een daadwerkelijke ramp.
De jury sprak waardering uit voor het spannende scenario, de heldere communicatielijnen en ook voor het feit dat de oefening vrij eenvoudig toepasbaar is zonder hoge kosten. Hier kunnen andere regio's in Nederland van profiteren.

Voorafgaande aan de uitreiking hebben de drie genomineerde organisaties, onder wie de Regionale Brandweer Midden-Brabant kort de ingezonden oefening gepresenteerd. Bestuurders uit het gehele land, afgevaardigden van politie, GGD/GHOR, (regionale) brandweren en overige betrokken organisatie zoals de waterschappen, Rijkswaterstaat en het NIBRA waren hierbij aanwezig.

De prijs is een studiereis naar het buitenland voor maximaal 5 personen. Het doel van de reis is het opdoen van nieuwe ideeën over de voorbereiding op de rampenbestrijding in het algemeen en oefenen in het bijzonder. De personen die mee mogen, zijn direct betrokken bij het opstellen, uitvoeren en organiseren van de oefening en komen uit de verschillende disciplines betrokken bij rampenbestrijding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie