Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Demonstratie tegen huiselijk geweld

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Bron: FNV
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Demonstratie tegen huiselijk geweld
Vrouwenbond - fnvvrouwenbond@vc.fnv.nl

Vrouwen Tegen Uitzetting organiseert woensdag 28 november een demonstratie in Den Haag om overheidsmaatregelen te eisen tegen huiselijk geweld. Huiselijk geweld is een alledaagse werkelijkheid voor talloze vrouwen, ook in Nederland. De FNV Vrouwenbond ondersteunt het eisenpakket van Vrouwen Tegen Uitzetting.

Vrouwen Tegen Uitzetting wil o.a. dat de Nederlandse overheid ervoor zorgt er op korte termijn voor alle vrouwen en meisjes die een gewelddadige thuissituatie (willen) ontvluchten toegankelijke en veilige toevluchtsoorden zijn. Momenteel hebben Blijf-van-mijn-Lijfhuizen en andere vrouwenopvanghuizen veel te weinig opvangplaatsen. Bovendien worden vrouwen zonder (zelfstandige) verblijfsvergunning er ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie