Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leerlingen planten bomen in de Marnixstraat Haarlem

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Leerlingen planten bomen in de Marnixstraat

De Haarlemse Boomplantdag wordt op woensdag 28 november gevierd door het planten van nieuwe linden langs de Marnixstraat, nabij het kruispunt met de Kleverlaan. Ongeveer 30 leerlingen van groep 6 van basisschool De Ark geven de bomen aanstaande woensdag om 11.30 uur een hopelijk lange toekomst aan de Marnixstraat. Dit gebeurt samen met de wethouder van natuur en milieu, de heer Paul Moltmaker die daarmee het officiële startsein voor de plantactie zal geven.

Op de plekken aan de Marnixtraat stonden voorheen ook Lindebomen maar deze moesten vanwege hun slechte staat vervangen worden. Een herinrichting van het trottoir met nieuwe parkeervakken was vervolgens de aanleiding om de oude bomen te verwijderen. Ervoor in de plaats komen flinke exemplaren van de varieteit Tilia platyphyllos ´Delft´, de Zomer- of Grootbladige Linde. Een sterker soort dan de eerdere bomen. Deze soort druipt in de zomer minder suiker dan andere variëteiten. Dit verschijnsel wordt veroorzaakt door luizen die het lindesap nuttigen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie