Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerking Cisco Systems en Cap Gemini Ernst & Young

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Cap Gemini Ernst & Young
Zoek soortgelijke berichten

Cap Gemini Ernst & YoungPersberichten

Utrecht, Amsterdam , 27 november 2001

e-HRM: medewerker beheert eigen personeelszaken Cisco Systems en Cap Gemini Ernst & Young ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Cisco Systems en Cap Gemini Ernst & Young combineren hun kennis en ervaringen op het gebied van Workforce Optimization en e-HRM oplossingen. De samenwerking tussen Cisco en Cap Gemini Ernst & Young houdt in dat Cisco zijn specialistische oplossingen, kennis en ervaring op het gebied van internettechnologie inbrengt en CGE&Y gezamelijke opdrachtgevers adviseert over HRM-systemen en deze implementeert. Met internet-technologie kan de HR-afdeling administratieve HR-taken aan medewerkers overlaten. Hierdoor heeft de HR-medewerkers meer tijd voor inhoudelijk werk; zoals het geven van loopbaanadvies en maken van competentieanalyses.

In een tijd waarin als gevolg van economische ontwikkelingen kritisch naar de kosten wordt gekeken, kan ook de HRM-functie zich niet meer onttrekken aan een kritische zelfevaluatie. Workforce Optimization betreft het verbeteren van de effectiviteit van medewerkers door de inzet van informatietechnologie. e-HRM richt zich in het bijzonder op alle activiteiten die traditioneel door een personeelsafdeling worden uitgevoerd. Voorbeelden van taken die medewerkers met e-HRM zelf kunnen doen zijn het invullen van een elektronische vakantiedagenformulieren, bestellen van visitekaartjes, on-line declareren, het uitzoeken en bestellen van een lease-auto en het uitzoeken van employee benefits in een cafetariamodel via intranet. E-HRM kijkt ook naar de taken en verantwoordelijkheden van de HRM-afdeling. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van internettechnologie kan een organisatie bijvoorbeeld on-line performance management uitvoeren of personeelsgegevens bijhouden en die bijvoorbeeld koppelen aan trainingsprogramma's of beloningsstructuren.

Naast voordelen zoals grotere efficiency en kostenbesparingen maken Workforce Optimization en e-HRM medewerkers meer 'bestuurder' van hun eigen toekomst. In een tijd van focus op het individu is dit een belangrijk middel voor organisaties om talent binnen te halen en vast te houden. Bovendien zijn organisaties die Workforce Optimization invoeren flexibel en klaar voor de toekomst door de inzet van moderne technologie.

Edzard Overbeek, algemeen directeur van Cisco Systems Nederland licht toe: 'Door de brede ervaring van Cisco met internettechnologie kunnen we voldoen aan de vraag van onze opdrachtgevers naar oplossingen die kostenbesparingen, efficiency-verhoging en kwaliteitsverbetering opleveren van HR-activiteiten. Met de veranderende arbeidsmarkt is er vernieuwde aandacht voor ontwikkelingen en verzelfstandiging van de medewerkers. E-HRM werkt prettiger voor medewerkers en dat maakt dat ze beter te behouden zijn voor het bedrijf.'

Peter Barbier, directielid bij CGE&Y in Nederland voegt daaraan toe: 'De rol van de HR-afdeling verandert van operationeel naar steeds meer strategisch. Door toepassing van e-HRM kan een personeelsafdeling als een proactieve business unit functioneren, in plaats van een reactief cost center te zijn. Dat vraagt culturele en procesmatige veranderingen, zowel van de medewerkers als van het management. Cisco en CGE&Y kunnen opdrachtgevers optimaal ondersteunen om tot een meetbaar positief resultaat te komen.'

Cisco Systems geldt zelf al sinds jaar en dag als een internationaal schoolvoorbeeld van Workforce Optimization en e-HRM. CGE&Y was de eerste organisatie in Nederland met een grootschalig intranet en maakt zeer intensief gebruik van nieuwe technologie om HRM-functies te ondersteunen.
Over Cap Gemini Ernst & Young

Cap Gemini Ernst & Young is een vooraanstaande organisatie in management consulting en IT-dienstverlening. Het geïntegreerd kunnen aanbieden van deze activiteiten maakt de onderneming tot een unieke zakelijke dienstverlener. Het bedrijf helpt middelgrote tot grote nationale en multinationale ondernemingen en non-profit organisaties met het ontwikkelen van nieuwe groeistrategieën en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Wereldwijd telt de organisatie meer dan 60.000 medewerkers, waarvan 7.000 in Nederland. De organisatie is genoteerd aan de aandelenbeurzen in Parijs en Amsterdam en behaalde in 2000 een omzet van 8,5 miljard euro. Meer informatie over specifieke dienstverlening, kantoren en research is beschikbaar op: www.nl.cgey.com.
Over Cisco Systems

Cisco System Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland in Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ruim 38.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2001 een totale omzet van 22,29 miljard dollar. Nieuws en informatie is beschikbaar op www.cisco.nl.

Cap Gemini Ernst & Young Nanne van Nunen, woordvoerder Telefoon: 030 689 69 13, Mobiel: 06 12 99 37 29 (nanne.van.nunen@cgey.nl)

Cisco Systems
Karin van Geelen, PR Manager Telefoon: 020 342 34 12, Mobiel: 06 20 40 85 99 (kgeelen@cisco.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie