Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Scholten wordt burgemeester in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Wethouder Scholten wordt burgemeester

Hare Majesteit de Koningin heeft wethouder A.S. Scholten officieel benoemd tot burgemeester van Zwijndrecht. Hij gaat de functie per 1 januari 2002 vervullen.

Antoin Scholten begon in 1986 als raadslid voor de VVD. Vijf jaar later werd hij wethouder. Als wethouder was hij (in de laatste periode) onder meer verantwoordelijk voor onderwijs, ruimtelijke ordening, verkeers -en vervoersbeleid en voor milieu.

Kwesties waarmee de wethouder te maken kreeg zijn onder meer de succesvolle fusie tussen de middelbare scholen in Deventer, de problemen met de school De Kameleon waarbij Turkse ouders hun kinderen thuis hielden, de bouw van de moskee aan de Smyrnastraat en de bereikbaarheid van de binnenstad. De gemeenteraad behandelt binnenkort een voorstel om Ina Adema te benoemen als zijn opvolger. Zij is momenteel nog werkzaam, als jurist/consultant bij Full Finance Consultants BV in Apeldoorn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie