Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inzendingdatum Zeeuwse Milieuprijs 2001 opgeschort

Datum nieuwsfeit: 28-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zeeland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zeeland

Inzendingdatum Zeeuwse Milieuprijs 2001 opgeschort

De Zeeuwse Milieuprijs 2001 wordt begin volgend jaar uitgereikt. De termijn voor het inzenden of voordragen van werk is verlengd tot 25 januari 2002. De jury van de Milieuprijs nodigt iedereen die in het jaar 2001 een bijzondere prestatie voor het milieu heeft geleverd uit om zijn of haar werk voor te dragen voor de prijs. Het initiatief om de jury attent te maken op het werk of presentaties van anderen wordt eveneens toegejuicht.

De Zeeuwse Milieuprijs is ingesteld op initiatief van de Commissie Milieu van de Provinciale Staten. Het is het vierde jaar dat de prijs wordt uitgereikt. Er zijn elk jaar drie prijzen beschikbaar. Bij vorige gelegenheden gingen de prijzen naar het COS Zeeland met het project ter bevordering van het gebruik van de fiets voor onder meer woon-werkverkeer en naar een woningbouwvereniging in Zeeuwsch-Vlaanderen voor een complex met bijzonder milieuvriendelijke woningen.
De betrokken architect en de gemeente ontvingen ook een prijs. Verder zijn er in het verleden prijzen uitgereikt voor het organiseren van cursussen voor kinderen over natuurbeheer en voor de jarenlange inzet voor een milieuvriendelijk gedrag van een hele tak van recreatiebedrijven en productiebedrijven.

De inzendingen voor de Milieuprijs worden door de jury beoordeeld op het vernieuwende karakter van het werk, de positieve effecten voor het milieu, de invloed die van het werk uitgaat op anderen en de samenwerking die bij het project is opgetreden. Het is niet noodzakelijk dat een project op al deze punten een goed resultaat laat zien, maar een project heeft wel meer kans naarmate op meer van de onderwerpen een positief resultaat is bereikt.

Een inzending voor de prijs kan worden gericht aan Provincie Zeeland, postbus 165, 4330 AD Middelburg. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met dhr. L. van Dijk van de provincie, telefoon (0118) 631739, fax (0118) 634756.

28 november 2001, Mercedes Walrave, (0118) 631225, nummer 75

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie