Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dr. R.J. van der Veen benoemd tot bestuurslid CVZ

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
College voor zorgverzekeringen

Dr. R.J. van der Veen benoemd tot bestuurslid CVZ

29 november 2001

Dr. R.J. (Romke) van der Veen, hoogleraar Bestuurssociologie aan de faculteit Bestuurskunde van de Universiteit Twente, is vandaag door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mevrouw E. Borst-Eilers, benoemd als nieuw bestuurslid van het College voor zorgverzekeringen (CVZ). De benoeming treedt op 1 januari 2002 in werking.

De heer Van der Veen vervult de vacature die is ontstaan door het terugtreden van mevrouw I. Haas-Berger. Zij moest om gezondheidsredenen haar functie neerleggen.

Romke van der Veen (43) bekleedt een groot aantal bestuurlijke functies, waaronder het lidmaatschap van het bestuur van het Nederlands Genootschap voor Sociale Zekerheid. Ook is hij lid van het curatorium van de Wiarda Beckman Stichting en sinds kort loco-decaan van de Faculteit Bestuurskunde van de Universiteit Twente. Naast deze bestuursfuncties vervult de heer van der Veen een aantal redactionele werkzaamheden. Zo is hij lid van de redactie Amsterdam University Press, jurylid van de Poelje prijs (dissertatieprijs van de Vereniging voor Bestuurskunde), en lid van de redactie Governance, an International Journal of Policy and Administration.

De heer Van der Veen studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit in Leiden, waar hij zich specialiseerde in de Empirische Sociologie. Deze studie sloot hij in 1983 cum laude af. Zijn doctoraalscriptie handelde over de journalistieke verantwoordelijkheid in de berichtgeving over rellen en droeg de titel 'De regels van de journalistiek: een onderzoek naar de boodschappers van 30 april 1980'. In 1990 promoveerde hij tot doctor in de sociale wetenschappen. Zijn dissertatie verscheen onder de titel 'De sociale grenzen van beleid. Een onderzoek naar de uitvoering en effecten van het stelsel van sociale zekerheid'.

In de periode 1981 2001 verrichte de heer Van der Veen op verzoek van derden een groot aantal onderzoeken. Zijn laatste empirisch onderzoek, "25 jaar WAO", verrichtte hij in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met Aarts en De Jong bv.. Tussen 1981 en 2000 werd een groot aantal wetenschappelijke publicaties van zijn hand uitgegeven. Dit betreft onder andere boeken, boekdelen, artikelen, rapporten en vakpublicaties.

Romke van der Veen is gehuwd en heeft twee kinderen.
Auteur: John van der Pas, telefoon (020) 3475 605
Mutatiedatum 01/11/30 09:01:21


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie