Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open forum in Amsterdam over het raketschild na 11 september

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Open forum: Het raketschild na 11 september

Raakvlak tussen vredesbeweging en 'anti-globalisten'

Donderdag 29 november 2001, 19.30 - 22.30 uur
Felix Meritis, de Zuilenzaal, Keizersgracht 324, Amsterdam Amsterdam, 23 november 2001 - Na 11 september is de zin van het Amerikaans raketschild door verscheidene politici en deskundigen openlijk in twijfel getrokken. Terroristen blijken niet van boven maar onder de paraplu te opereren.
De aanslag heeft het denken over veiligheid een nieuwe impuls gegeven. Veiligheid is meer dan ooit een globaal probleem geworden dat om een globale oplossing vraagt. Veiligheid laat zich niet alleen door militairen regelen, maar vereist rechtvaardige internationale verhoudingen.
Hierdoor is een reeel perspectief ontstaan voor het formuleren van een gemeenschappelijke, internationale politieke agenda door anti- globalisten en de internationale vredesbeweging. Wat bindt deze twee internationaal opererende maatschappelijke bewegingen? Over deze onderwerpen organiseren onderstaande organisaties op 29 november een informatie- en discussieavond. Met o.a.: Dan Plesch (Royal United Service Institute, GB), Tom Reifer (Focus on the Global South, Thailand), regionale deskundigen uit Oost-Azie, het Midden Oosten en Europa en vertegenwoordigers van de vredes- en anti- globaliseringsbeweging.
Het publiek kan aan de hand van stellingen en filmfragmenten mee discussieren over een gemeenschappelijke agenda voor anti-globalisten en de vredesbeweging.
Het debat zal in het Engels worden gehouden, met Nederlandse samenvattingen.
Datum: Donderdag 29 november 2001, 19.30-22.30 uur Plaats: Felix Meritis, de Zuilenzaal, Keizersgracht 324, Amsterdam Het debat wordt georganiseerd door Attac-Nederland, Campagne tegen Wapenhandel, Project on European Nuclear Non-Proliferation (PENN-NL), Transnational Institute (TNI) en XminY. De conferentie zal rechtstreeks worden uitgezonden op internet, via www.indymedia.nl

---

Noten voor de pers:
Meer informatie bij


* Antonio Carmona Baez, Transnational Institute, 020-6626608 (niet op maandagen), e-mail: (carmonabaez@tni.org), tel
* Martin Broek, Campagne tegen Wapenhandel, 020-6164684 of 06-27241915 (niet op dinsdagen)

* Campagne tegen Wapenhandel, Anna Spenglerstraat 71, 1054 NH Amsterdam.
Tel/fax: 00 31 (0)20-6164684, e-mail: (amokmar@antenna.nl) www.stopwapenhandel.org
www.stoparmstrade.org

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie