Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Optimaliseren gezichtsscherpte na hoornvliestransplantatie

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Refractie chirurgie; hoornvliestransplantatie.
Promotie dhr. F.A.G.J. Eggink
in de Faculteit der Geneeskunde.
Techniques to improve visual performance following corneal surgery. Promotor: Prof.dr. F. Hendrikse; co-promotores: dr. R.M.M.A. Nuijts; dr. G.R.J. Melles (Rotterdam).
Donderdag 29 november, 16.00 uur.

In Nederland worden jaarlijks 700 hoornvliestransplantaties verricht. Gedurende de wond- genezingsfase, welke ruim anderhalf jaar kan belopen, is de gezichtsscherpte bij een groot aantal patiënten niet optimaal te corrigeren met brillenglazen. Het proefschrift beschrijft een nieuw ontwikkelde techniek, waarbij bij deze patienten enkele maanden na een hoornvliestransplantatie custom-made contactlenzen worden aangepast om de gezichtsscherpte te optimaliseren. Een ander toepassingsgebied voor custom-made contactlenzen is de behandeling van complicaties na (cosmetische) refractieve chirurgie. In Nederland worden jaarlijks met behulp van een excimer laser bij ongeveer 5000 personen correctie van refractie-afwijkingen verricht. Bij één op de duizend ogen ontstaat een complicatie die leidt tot een significante vermindering van de gezichtsscherpte. Het proefschrift beschrijft een specifieke aanpastechniek van hoog zuurstofdoorlatende contactlenzen die de oorspronkelijke gezichtsscherpte weer kan herstellen.

Noot voor de pers

De afdeling Communicatie van de UM is bereikbaar via 043 388 2044. Voor urgente zaken buiten kantooruren 06 21275612. Mailto:pers@bu.unimaas.nl. De persberichten van de UM staan op Internet www.pers.unimaas.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie