Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opnieuw stakingen in de kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten

FNV

Weer stakingen in de kinderopvang
Op donderdag 29 november wordt voor de tweede keer op grote schaal gestaakt in de kinderopvang. Naar verwachting doen zon 450 kinderdagverblijven mee aan de stakingsactie voor de nieuwe CAO.

De actiebereidheid is enorm groot, ondanks de toenemende intimidatiepogingen van de werkgevers, zo meldt de vakbond ABVAKABO FNV die de acties organiseert.

De acties worden gevoerd omdat er nog steeds geen nieuwe CAO voor de kinderopvang is.

Op 29 november zijn er tegelijkertijd twee manifestaties, namelijk op de Dam in Amsterdam en in het Land van Ooit in Drunen (bij Tilburg).

De werkgevers willen de stakingsactie van volgende week (en zonodig daarna) verbieden. Daarvoor hebben ze een kort geding aangespannen.

Het geding dient vrijdag 23 november om 9.00 uur bij de rechtbank in Den Haag. ABVAKABO FNV ziet de uitslag met vertrouwen tegemoet.

Op 11 december is een derde stakingsdag gepland, vooral voor het noorden van het land en Zuid-Holland Noord.

Die doen op 29 november niet aan de stakingsdag mee. Op 11 december zijn er manifestaties in Den Haag en in het noorden.

ABVAKABO FNV heeft een speciale site met meer informatie over de acties.

22 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie