Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Amersfoort demonstreert tegen de 'nieuwe oorlog'

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


---

Amersfoort demonstreert tegen de 'nieuwe oorlog'

Amersfoort, 26 november 2001 - Op donderdag 29 november wordt door het Platform tegen de Nieuwe Oorlog Amersfoort een demonstratie georganiseerd tegen de oorlog die op dit moment in Afghanistan woedt als gevolg van de terroristische aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten. Aansluitend aan de demonstratie is er een discussie-avond over deze Nieuwe Oorlog en de gevolgen ervan. De demonstratie begint om 19.00 uur op de Hof en zal door de binnenstad leiden naar de Johanneskerk aan de Westsingel 30. Hier gaat vervolgens om 20.00 uur de discussie-avond van start. Sprekers op deze avond zijn Fred van Iersel, bijzonder hoogleraar aan de Theologische Faculteit Tilburg en oud-secretaris van Pax Christi; Ab Harrewijn, tweede-kamerlid voor Groen Links; Krista van Velzen, medewerker van de tweede-kamerfractie van de Socialistische Partij; en Robbert Soeterik, Midden-Oostendeskundige en werkzaam bij de Middle East Research Associates. De discussie wordt voorgezeten door Ritske van der Veen, voorzitter van de Amersfoortse Bibliotheken en oud-wethouder voor de PvdA.
Het Platform tegen de Nieuwe Oorlog Amersfoort is enige tijd geleden opgericht door een aantal Amersfoorters uit verschillende maatschappelijke- en migrantenorganisaties. De oprichting van het Platform is een belangrijke nieuwe stap in de acties tegen de oorlog in Afghanistan. Al sinds het begin van de bombardementen wordt er iedere donderdagavond een wake en demonstratieve tocht gehouden vanaf de Hof. Het Platform tegen de Nieuwe Oorlog Amersfoort wil de basis van deze plaatselijke Amersfoortse acties verbreden en ook komen tot nieuwe acties.
Aan het Platform nemen deel: Socialistische Partij Amersfoort, DIDF Amersfoort, Vrouwen voor Vrede, NCPN, Eirene Nederland, Emmaus Amersfoort, de Franciscaanse Vredeswacht en een aantal kerkelijke groepen en gemeenten.

---

Voor meer informatie:
Gidia Kap, tel. 033-4808632
Heleen Ransijn, tel. 033-4611651 / 06-12022769

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie