Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bonden winnen kort geding kinderopvang

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten
ABVAKABO FNV

Bonden winnen kort geding kinderopvang (28 nov.)

Bonden winnen kort geding kinderopvang
Stakingen gaan donderdag door

De bonden hebben het kort geding in de kinderopvang op alle punten gewonnen. Het kort geding was aangespannen door de werkgevers om de acties en de stakingen op donderdag 29 november (en zonodig daarna) te verbieden. De acties gaan morgen dus gewoon door.

ABVAKABO FNV is tevreden met de uitspraak. Jan Willem Dieten, onderhandelaar voor de CAO voor de kinderopvang: Dit conflict gaat erover dat er een goede CAO moet komen. Een CAO die er toe bijdraagt dat er de komende jaren goed en voldoende personeel in de kinderopvang is. Dat is nodig omdat de kinderopvang enorm moet uitbreiden. De werkgevers beweren dat er nauwelijks verschillen zijn tussen hen en de bonden en proberen op die manier de actiebereidheid in de kinderopvang te breken. Ze spelen het spel zeer hard en betichten de bonden zelfs van leugens. Maar er komen toch zeker geen 8.000 mensen naar Utrecht (zoals op 15 november) als er niets aan de hand is. De werkneemsters hebben heel goed door wat er speelt en wat de plannen van de werkgevers inhouden. Het gaat om hun lonen, maar ook om de kwaliteit van de kinderopvang. De rechter heeft nu bevestigd dat die verschillen er daadwerkelijk zijn en dat er voor ons dus voldoende reden is om actie te voeren. Ik hoop dat de werkgevers nu zo verstandig worden om met ons een goede CAO af te sluiten die recht doet aan de wensen van de sector.

Nieuwe acties
Op donderdag 29 november wordt er in grote delen van het land weer gestaakt, ondanks de intimidatie van werkgevers. Er wordt in ongeveer 500 kinderdagverblijven gestaakt.
Op die dag zijn er twee manifestaties, namelijk op de Dam in Amsterdam en in het Land van Ooit in Drunen.
De derde actiedag is gepland voor dinsdag 11 december, als er dan nog steeds geen CAO is. Dan zijn er manifestaties in Den Haag en in het noorden van het land. Voor die dag worden ook weer veel stakingen voorbereid.

---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie