Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congres over klaarmaken watersysteem provincie Utrecht

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
1006815600

Watersysteem klaarmaken voor 21e eeuw

Op donderdag 29 november 2001 wordt in het huis van de provincie Utrecht het congres 'De lokale waterarena' gehouden. Op dit congres staat de lokale waterarena centraal. De provincie Utrecht kijkt samen met de gemeenten en de waterschappen naar de samenwerking om het watersysteem klaar te maken voor de 21e eeuw.

Uitgangspunt voor deze gezamenlijke aanpak is de watersysteemgedachte: we moeten water zien als een netwerk van schakels die onderlinge relaties hebben. Dit vraagt om inzicht in eigen taken, bevoegdheden en belangen n in die van de andere betrokken partijen. Pas dan kunnen onderlinge afspraken worden gemaakt over het proces dat samen wordt ingegaan en ieders rol daarin, zodat een gezamenlijke visie kan worden ontwikkeld.

Vanwege dit gemeenschappelijke belang investeert de provincie Utrecht tijd en geld in waterplannen. In 2007 verwacht de provincie dat alle Utrechtse gemeenten een waterplan hebben opgesteld. Op dit moment zijn er 7 Utrechtse gemeenten met een waterplan of de voorbereidingen daarvan. Drie gemeenten hebben aangegeven volgend jaar of het jaar daarop ermee te willen starten. Dit betekent dat er in Utrecht nog 23 gemeenten te gaan zijn en landelijk nog een paar honderd.

De provincie Utrecht verwacht van de gemeenten dat water nadrukkelijk op de agenda komt. De gemeenten mogen op hun beurt van de provincie Utrecht verwachten dat ze actief het grondwater beheert, kennis verstrekt, bemiddelt bij conflicten en initiator is van waterplannen.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Karin Obdeijn, 030 - 258 2192 of per e-mail:
karin.obdeijn@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie