Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Justitie komt bonden tegemoet

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: ABVAKABO FNV
Zoek soortgelijke berichten
FNV

Justitie komt bonden tegemoet
Abvakabo - (MKraanen@abvakabo.nl)

In het overleg dat de bonden (ABVAKABO FNV, BPSAG, CFO CNV-bond) afgelopen woensdag voerden met de hoofddirectie van de Dienst Justitiële Inrichtingen, heeft de hoofddirecteur aangegeven bereid te zijn tot afspraken te komen.

De hoofddirecteur heeft aangegeven tot de volgende afspraken te willen komen: Normering

* De 103% maatregel wordt afgeschaft: op 15 december geldt een bezetting van 100%.
* Er zullen geen particuliere beveiligingsdiensten meer worden ingezet op PIW-taken (penitentiair inrichtingswerker).
* De roosters zullen worden gemaakt op basis van het feitelijk aantal aanwezige medewerkers (zo wordt rekening gehouden met ziekteverzuim en met personen die bijvoorbeeld bevallings- of ouderschapsverlof genieten). Toepassen CAO

* Alle aanvragen voor ouderschapsverlof, seniorenregelingen en dergelijke, zullen worden gehonoreerd. In de roosters zal hiermee rekening worden gehouden.
* Personeel moet in staat worden gesteld opleidingen te volgen, daar waar een instelling een budgettekort heeft, legt de hoofddirectie dit bij.
* Er komt functiedifferentiatie. Resultaat hiervan zal zijn dat ongeveer de helft van het executief personeel een hogere loonschaal krijgt.
* Executieven ontvangen een eenmalige uitkering van f 1000 bruto.
* Medewerkers die optreden als mentor voor een nieuwe collega, ontvangen hiervoor f 300 per aspirant collega. Stijl van leidinggeven

* Alle leidinggevenden zullen verplicht worden een module "coachend leidinggeven" te volgen.
In januari 2002 komt de hoofddirectie met een plan van aanpak voor de gehele nota Investeren in Personele Zorg. De bonden zullen donderdag 29 november een verslag van bovengenoemde ontvangen.

De bonden bereiden de landelijke actiedag van 18 december verder voor. "Onze achterban kan niet leven van beloften, dus we houden de druk op de ketel, we willen resultaten zien", aldus de vertegenwoordigers van de bonden in het overleg. Binnen enkele dagen zal de hoofddirectie daarom een ultimatum ontvangen. Voldoet hij binnen de dan gestelde tijd niet aan de eisen, dan komt het DJI-personeel op naar Den Haag en draait men zondagsdiensten.

Zoetermeer, 29 november 2001

Meer nieuws? www.fnv.nl/nieuws

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie