Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EC geeft groen licht voor oprichting Carsid SA

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/1693

Brussel, 29 november 2001

Commissie geeft groen licht voor de oprichting van een gemeenschappelijke onderneming in de staalsector door Usinor, Duferco en Sogepa

De Europese Commissie heeft ingestemd met de voorgenomen oprichting van een gemeenschappelijke onderneming Carsid SA door Duferco Investment SA, Usinor SA en Société Wallonne de Gestion et de Participations (Sogepa). Carsid zal plakken in koolstofstaal en legeringen vervaardigen, maar zal een vrij kleine speler op deze markt blijven.

De aangemelde transactie heeft betrekking op de markt voor plakken in koolstofstaal en legeringen. Plakken zijn halffabrikaten van staal die verder worden verwerkt bij de fabricage van andere staalproducten, zoals bijvoorbeeld warmgewalste of koudgewalste platte producten. Plakken worden doorgaans door de staalproducenten zelf gebruikt in een later stadium van hun productieactiviteiten.

Carsid zal een vrij kleine marktspeler blijven. Bovendien zal de onderneming haar productie uitsluitend verkopen aan haar industriële partners, Duferco en Usinor (en de bedrijven die van de respectieve groepen deel uitmaken). De voorgenomen transactie zal geen gevolgen van betekenis hebben voor de markt voor stalen plakken en evenmin voor de downstream-markten.

De voorgenomen oprichting voldoet aan de in het EGKS-Verdrag neergelegde goedkeuringsvoorwaarden.

Duferco Investment is een holdingmaatschappij die behoort tot de Zwitserse groep Duferco. Deze groep is gespecialiseerd in de handel in staalproducten en grondstoffen voor de staalproductie, alsook in de fabricage van lange en platte staalproducten.

Het Franse Usinor is één van de grootste staalproducenten van de Europese Unie. De onderneming is in vrijwel alle sectoren van de staalproductie en -distributie actief. Overigens heeft de Commissie op 21 november 2001 ook ingestemd met de fusie tussen Usinor en de staalbedrijven Arbed (Luxemburg) en Aceralia (Spanje), die zal leiden tot het ontstaan van de grootste staalgroep ter wereld.

Sogepa is een investeringsmaatschappij van het Waals Gewest die vooral in de staalsector actief is.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie