Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 29-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 29-11-2001
Politieberichten van 29/11 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Sint Annaparochie: diefstallen opgelost
Afgelopen weken werden in Sint Annaparochie 17 verdachten aangehouden, in de leeftijd tussen 11 en 19 jaar, allen afkomstig uit de gemeente het Bildt. De verdachten hadden zich schuldig gemaakt aan diefstallen van fietsen, schoolinbraken en winkeldiefstallen. De winkeldiefstallen werden gepleegd in Leeuwarden, Menaldum, Berlikum en Sint Annaparochie. De buit bestond hoofdzakelijk uit onderdelen voor bromfietsen (o.a. sierverlichting en drie complete motorblokken). Bij de schoolinbraken werden computerapparatuur en schoolattributen weggenomen. Tevens werd twee keer ingebroken in een kantoor van de gemeente het Bildt, waarbij gasmaskers werden gestolen. De waarde van de ontvreemde goederen bedroeg enkele duizenden guldens. De goederen werd door de jeugd voor eigen gebruik aangewend. Ongeveer 80% van de goederen werd teruggevonden en zal aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven. De zaak kwam aan het rollen toen een 14-jarige jongen werd betrapt bij het stelen van lege kratten bier. Tegen 12 verdachten werd proces-verbaal opgemaakt. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten. Zie ook de politieberichten van 9/11(07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dokkum: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 21.45 uur reed een 25-jarige inwoonster van Dokkum met haar auto over de Wilgenlaan in de richting van de kruising met de Parklaan. Op deze kruising verleende zij geen voorrang aan een over de Parklaan naderende personenauto, die bestuurd werd door een 24-jarige inwoner van Dokkum. De 25-jarige inwoonster van Dokkum raakte bij deze aanrijding gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Bolsward: verlichtingscontrole
Donderdag tussen 07.00 en 08.00 uur werd op de Twibaksdijk, de Oude Rijksweg en de Trekweg een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 14 fietsers bekeurd voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Sumar: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Jose Vigevenoweg. Het rechter voorportierraam werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Sumar, heeft aangifte gedaan.

Nieuwehorne: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een auto, die geparkeerd op een oprit naast een woning aan de Molenweg. In eerste instantie werd getracht het portier open te breken. Toen dit niet lukte, werd een ruit vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een afstandsbediening weggenomen. De eigenaar, een 47-jarige inwoner van Nieuwehorne, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie